28/3/10

Όχι στη σκευωρία!Να απελευθερωθεί άμεσα ο Μάριος Ζ.

 http://freemariosz.wordpress.com/
Στη φυλακή αποφάσισαν ανακριτής και εισαγγελέας ότι πρέπει να οδηγηθεί ο Μάριος Ζ., γιατί τόλμησε να συμμετέχει στην μεγάλη πορεία της 11ης Μαρτίου 2010, και είχε την ατυχία να βρεθεί στο πεδίο δράσης ενός ασύδοτου, πωρωμένου και ψεύτη αστυνομικού.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΧΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, μια ουσία του ανθρώπινου οργανισμού, που φαίνεται να παράγεται σε υπερβολικά χαμηλές συγκεντρώσεις στα άτομα με άγχος, ίσως αποτελεί το κλειδί για την αντιμετώπιση του άγχους, χωρίς κατασταλτικά φάρμακα. Της ερευνητικής ομάδας ηγείται ο Δρ Χαβιέ Περέζ.

ΤΟ ΧΡΕΟΣ, ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΥ

http://www.youtube.com/watch?v=4L6UeYN3cs0&feature=player_embedded

ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ 2009

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΙΝΕ-ΓΣΕΕ

22/3/10

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ 34ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του 34ου Τακτικού Συνεδρίου της ΓΣΕΕ με την εκλογή οργάνων διοίκησης. . Στις εκλογές πήραν μέρος πέντε παρατάξεις (5).
Τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:

ΠΑΣΚΕ: ΨΗΦΟΙ: 230 (228) - ΕΔΡΕΣ Δ.Σ: 22 (21) - ΠΟΣΟΣΤΑ: 48,2 (45,9) -     ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: 12 -  ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 8
ΔΑΚΕ:   ΨΗΦΟΙ: 118 (134) - ΕΔΡΕΣ Δ.Σ: 11 (12) - ΠΟΣΟΣΤΑ: 24,69 (26,96) - ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: 6 -    ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 4
ΔΑΣ:      ΨΗΦΟΙ: 100 (104) - ΕΔΡΕΣ Δ.Σ: 9 (9) -     ΠΟΣΟΣΤΑ: 20,92 (20,92) - ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: 5 -    ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 3
Α.Π:       ΨΗΦΟΙ:   29 (31) -   ΕΔΡΕΣ Δ.Σ:3 (3) -      ΠΟΣΟΣΤΑ: 6,08 (6,23) -     ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ: 2 -    ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ: 0
ΠΣΕ       ΨΗΦΟΙ:  1
ΣΥΝΟΛΟ: ΨΗΦΟΙ: 478 - ΕΔΡΕΣ Δ.Σ: 45 - ΠΟΣΟΣΤΑ: 100

 Ψήφισαν 480 ,έγκυρα 478, άκυρα 2.
Μέσα στις παρενθέσεις είναι τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τις εκλογικές διαδικασίες του 33ου Συνεδρίου, τον Μάρτιο του 2007.

Συνεχίζεται η καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης των ψηφοδελτίων.

Με τη χρεωκοπία της Ελλάδας έπαιξε το ΤΤ και κέρδισε

αναδημοσίευση από TVXS
Ενώ η Ελλάδα κατηγορεί τα διεθνή κερδοσκοπικά παιχνίδια που στήνονται σε βάρος της με τα credit default swaps (CDS) των ελληνικών ομολόγων, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο φέρεται σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινής», να έπαιξε με τα CDS και να κέρδισε.
Όπως αποκαλύπτεται, ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης είχε αγοράσει ασφάλιστρα κινδύνου για να ασφαλίσει τα ελληνικά ομόλογα της τράπεζάς του.
Όλες οι ελληνικές τράπεζες κατέχουν ομόλογα ελληνικού δημοσίου αξίας περίπου 50 δισ. ευρώ. Οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν να προστατεύσουν τα ομόλογά τους αγοράζοντας ασφάλιστρα.
Ωστόσο όταν μία κρατική τράπεζα αγοράζει προστασία (CDS) είναι σαν να αμφισβητεί την ίδια τη φερεγγυότητα του ελληνικού κράτους, δείχνοντας ότι πιστεύει εμμέσως στη χρεοκοπία του.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», ο τέως πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελος Φιλιππίδης, αγόρασε τον Αύγουστο του 2009, CDS αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ, όταν το πενταετές spread των CDS ήταν στις 135 μονάδες βάσης.

7/3/10

Ασφαλιστικά "λουκέτα": Εις υγείαν των κορόιδων

Η αδυναμία και τελικά το έλλειμμα ουσιαστικού ελέγχου και εποπτείας στην ασφαλιστική αλλά και στην ευρύτερη χρηματοοικονομική αγορά, με μεγάλους ζημιωμένους ασφαλισμένους και εργαζόμενους, αποκαλύπτεται μετά τα δύο μεγάλα «λουκέτα», μέσα σε πέντε μήνες, των εταιρειών του ομίλου Ασπίς και της εταιρείας Commercial Value.
Πίσω από τα «λουκέτα», όμως, βρίσκεται ο επιχειρηματίας Π. Ψωμιάδης, που με την ανοχή του διάτρητου συστήματος και όπως φημολογείται με πολιτικές και άλλες διασυνδέσεις του, έστησε για περίπου δύο δεκαετίες μια μηχανή εξασφάλισης «μαύρου» χρήματος.
Η υπόθεση των εταιρειών Ψωμιάδη αρχίζει να φέρνει στο φως υποθέσεις εικονικών αποτιμήσεων ακινήτων, ένα δίκτυο προώθησης προσωπικών ομολόγων με απόδοση επιτοκίων έως 10% και παράτυπους συμψηφισμούς ασφαλίστρων με πράκτορες.