31/5/10

Δελτίο Τύπου - Αποφάσεις της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 27/5/2010 η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης της ΓΣΕΕ. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης καθορίστηκε το πλαίσιο απεργιακών αιτημάτων αλλά και δράσεων της Συνομοσπονδίας με βάση τα καίρια θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους όπως η ΕΓΣΣΕ, το Ασφαλιστικό, τα Εργασιακά και τα Οικονομικά και αποφάσισε να:
 Εξουσιοδοτήσει την Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας για την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων με βάση τις τρέχουσες εξελίξεις. 
 Σε άμεση προτεραιότητα τίθεται για τη ΓΣΕΕ η διεκδίκηση της υπογραφής ικανοποιητικής ΕΓΣΣΕ η οποία θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, ενώ χαρακτηρίζει απαράδεκτες και καταδικαστέες τις απαιτήσεις της Τρόικας τις οποίες υιοθετεί η Κυβέρνηση.
Η Συνομοσπονδία καταγγέλλει την Kυβέρνηση για ωμή παρέμβαση στις Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, για παραβίαση συνθηκών και νόμων και ετοιμάζεται να προσφύγει στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας αλλά και σε Ευρωπαϊκά και Διεθνή Δικαστήρια.
Η Ολομέλεια κατά τη σημερινή συνεδρίασή της απέρριψε το αίτημα του Υπουργού Εργασίας για την έναρξη διαλόγου για τα εργασιακά, τονίζοντας ότι τα προτεινόμενα προς συζήτηση μέτρα είναι ακραία και αντεργατικά ενώ επανέλαβε την πρόθεση της να μην προσέλθει σε καμιά διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό, παρά μόνο στην αρμόδια Κοινοβουλευτική επιτροπή.
 Η ΓΣΕΕ έχει λάβει ήδη απόφαση για την πραγματοποίηση από κοινού με την ΑΔΕΔΥ πανεργατικού συλλαλητηρίου το Σάββατο 5 Ιουνίου 2010στην Πλατεία Κοτζιά, στις 11:00 πμ.
 Η Συνομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα για την υπεράσπιση και διεκδίκηση των βασικών και θεμελιωδών οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους. Δικαιώματα τα οποία υπονομεύονται από την ασκούμενη πολιτική.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

17/5/10

ΝΕΟ Δ.Σ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ

H Συσπείρωση συμμετείχε στον συνδυασμό Αυτόνομη Παρέμβαση-Συνεργαζόμενοι

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Η Συσπείρωση σας καλεί στην εκδήλωση - συζήτηση της Αυτόνομης Παρέμβασης με θέμα «το σχέδιο νόμου της Κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το μέλλον της κοινωνικής ασφάλισης» και εισηγητή τον επιστημονικό συνεργάτη της ΓΣΕΕ Γ. Ρωμανιά. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Athens Imperial (πλατεία Καραϊσκάκη) στις 19 Μαίου 2010 στις 18:30.

15/5/10

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ 20-5-2010


ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ


Η βάρβαρη επίθεση της κυβέρνησης και του ΔΝΤ σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων συνεχίζεται. Μετά το σφαγιασμό των μισθών των εργαζομένων στο Δημόσιο και σε όλες τις συντάξεις, μετά τη νέα φορολογική  λαίλαπα στα εισοδήματα, μετά το χτύπημα του κατώτερου μισθού, την υπονόμευση της Εθνικής Γενικής Σύμβασης Εργασίας και την εκτός ελέγχου αυξανόμενη ανεργία, έρχεται τώρα νέα επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα.
Την τελευταία 20ετία οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ με 5 παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό σύστημα ετοίμαζαν το έδαφος για την διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Κάθε  παρέμβασή τους, για να δικαιολογήσουν  τα αντιασφαλιστικά  τους μέτρα, την συνόδευαν με διαβεβαιώσεις ότι διασφαλίζουν την βιωσιμότητα του συστήματος για 20 και 30 χρόνια. Οι επιλογές τους όμως, παρά το γεγονός ότι κατακρεούργησαν βασικά δικαιώματα των ασφαλισμένων,  δεν έδωσαν  λύση  γιατί δεν αντιμετώπισαν τις αιτίες  που οδήγησαν τα ταμεία στην σημερινή κατάσταση όπως την εισφοροδιαφυγή,  τα κλεμμένα αποθεματικά, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

12/5/10

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΤΟΕ 11.5.2010
Το θλιβερό γεγονός της 5ης Μαΐου με το θάνατο των τριών συναδέλφων μας της Marfin και ενός αγέννητου βρέφους, επαναφέρει στην επικαιρότητα με τον πιο τραγικό τρόπο το πάγιο αίτημα της ΟΤΟΕ για λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας στις Τράπεζες.


Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της ΟΤΟΕ στις Διοικήσεις των Τραπεζών και στα αρμόδια όργανα και τις υπηρεσίες της πολιτείας για εφαρμογή και διεύρυνση των μέτρων ασφαλείας σε όλες τις Τράπεζες, με στόχο την αποτελεσματική προστασία της ζωής των εργαζομένων και των πολιτών, υπάρχουν κάποιες τράπεζες… που αδιαφορούν ή αντιστέκονται (!) στην εφαρμογή τους… λόγω υψηλού κόστους.

11/5/10

Δελτίο Τύπου - ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΜΑΪΟΥ: Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

H ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν την Τετάρτη 12 Μαΐου 2010 και ώρα 18:00 μμ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ.
Οι εργαζόμενοι της χώρας με τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, συνεχίζουν τον αγώνα και την αντίθεση τους στο πακέτο των άδικων και σκληρών οικονομικών και αντιασφαλιστικών μέτρων της Κυβέρνησης και της Τρόικας ( Ευρ.Επιτροπή, Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ. ).
Επίσης την Τετάρτη 12/5/2010 σε κοινή συνεδρίαση τα Προεδρεία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα αποφασίσουν την περαιτέρω συνέχιση του αγώνα.
Οι εργαζόμενοι, οι Συνταξιούχοι, οι άνεργοι απαιτούν:
Την κρίση και τα βάρη να τα πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες,
Όλοι αυτοί που λεηλάτησαν τα Δημόσια οικονομικά και τον πλούτο της χώρας.
ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, αλλά πρωτίστως να σωθεί η ΚΟΙΝΩΝΙΑ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 12. 5. 2010 ώρα 18:00 μμ.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

9/5/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ GUE/NGL (ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ): ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Μαθαίνοντας το τραγικά γεγονότα που συνέβησαν σήμερα στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος της ευρωομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Λόταρ Μπίσκυ, δήλωσε: "Εγώ και τα Μέλη της πολιτικής μας ομάδας λυπηθήκαμε βαθειά και σοκαριστήκαμε από τον τραγικό και αδικαιολόγητο θάνατο τριών ανθρώπων, εξαιτίας μιας απαράδεκτης πράξης βίας που απερίφραστα καταδικάζουμε. Σε αυτή τη θλιβερή στιγμή, οι σκέψεις μας είναι με τις οικογένειες των ανθρώπων που χάθηκαν και στις οποίες εκφράζουμε τα βαθειά μας συλλυπητήρια".
Ο Λόταρ Μπίσκυ εξέφρασε επίσης την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της Ελλάδας που διαδήλωσαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη τη χώρα.

6/5/10

Ευθύνες στη Διεύθυνση της Marfin για αμέλεια των κανόνων ασφαλείας επιρρίπτει η ΟΤΟΕ

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη ζήτησε σήμερα η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) με σκοπό να του επιστήσει την προσοχή στην «τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται σε όλες τις τράπεζες και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων» για τη χθεσινή δολοφονική εμπρηστική επίθεση στη Marfin της Σταδίου. Στην ανακοίνωση της η ΟΤΟΕ επιρρίπτει επίσης ευθύνες στη διεύθυνση της τράπεζας για αμέλεια των κανόνων ασφαλείας.
«Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς», τονίζει η ΟΤΟΕ, υπογραμμίζοντας πως «είναι προφανές, ότι το τραγικό γεγονός δεν ήταν ατύχημα, ούτε αποτέλεσμα μιας κακιάς στιγμής».
Επίσης στην ανακοίνωση της καταγγέλλει ότι το κατάστημα:
-Δεν διέθετε ειδικούς άθραυστους υαλοπίνακες στην εξωτερική όψη, που δεν επιτρέπουν την είσοδο εύφλεκτων και βαρέως τύπου αντικειμένων.
- Δεν διέθετε ικανό σύστημα πυρασφάλειας για την άμεση κατάσβεση των εύφλεκτων υλικών.
- Δεν διέθετε εναλλακτική έξοδο κινδύνου, ενώ η κεντρική είσοδος του καταστήματος – για άγνωστους λόγους – ήταν κλειδωμένη.
- Δεν διέθετε προστατευτικά σιδερένια ρολά αποτροπής επιθετικών ενεργειών.
Αναφερόμενη δε στη διοίκηση της τράπεζας η ΟΤΟΕ καταγγέλλει πως «δεν διέθετε ούτε την απαραίτητη προνοητικότητα, αλλά ούτε και την αναγκαία ευαισθησία να δώσει εντολή στους εργαζόμενους του συγκεκριμένου καταστήματός της να μην εργασθούν σε μια ημέρα γενικής απεργίας».
αναδημοσίευση από TVXS

5/5/10

ΝΕΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕ Η ΟΤΟΕ ΣΤΙΣ 6.5.2010

Η ΟΤΟΕ ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει για την Πέμπτη 6 Μαϊου 24ωρη πανελλαδική απεργία για το θάνατο των τριών τραπεζικών, που σκοτώθηκαν την Τετάρτη, όταν πυρπολήθηκε από βόμβα μολότωφ η τράπεζα Μαρφίν στο κέντρο της Αθήνας.
"Το τραγικό αυτό γεγονός που στέρησε τη ζωή σε τρεις συναδέλφους μας (2 γυναίκες και 1 άνδρας) είναι η θλιβερή συνέπεια των αντιλαϊκών μέτρων που ξεσήκωσαν τη λαϊκή οργή και τη διαμαρτυρία εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων, το οποίο, όμως, έχει φυσικούς αλλά και ηθικούς αυτουργούς.Οι φυσικοί αυτουργοί πρέπει να βρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά", τονίζει η ΟΤΟΕ.
Σύμφωνα με την ομοσπονδία, "οι ηθικοί αυτουργοί, όμως, πρέπει να αναζητηθούν στην ασκούμενη πολιτική, στην επιχειρησιακή στάση της αστυνομίας αλλά και στις Διοικήσεις των Τραπεζών που με την εκβιαστική τους πρακτική εμποδίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις και με την ανευθυνότητά τους δεν λαμβάνουν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, για να προστατευθούν οι ανθρώπινες ζωές των εργαζομένων και των πολιτών στα τραπεζικά καταστήματα, που αποτελούν γνώριμους και διαχρονικούς στόχους σε όλη την διαδρομή που ακολουθούν κάθε φορά οι εργατικές πορείες και οι διαδηλώσεις".
Κατά τον ΟΤΟΕ, "σοβαρότητες πολιτικές ευθύνες έχει και η Κυβέρνηση η οποία όπως φαίνεται δεν υπολόγισε το μέγεθος και την έκταση των συνεπειών που έχουν για την ελληνική κοινωνία και τους πολίτες οι αποφάσεις της που αφορούν στην οικονομική παράδοση της χώρας μας στην τρόικα του Δ.Ν.Τ., της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ε.Κ.Τ., αλλά και στις διαχρονικές απαιτήσεις του ντόπιου κεφαλαίου".
ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗ MARFIN

Νιώθω υποχρέωση απέναντι στους αδικοχαμένους συναδέρφους μου να πω αυτές τις αντικειμενικές αλήθειες. Στέλνω αυτό το μύνημα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλα τα ενημερωτικά sites. Όποιος έχει ακόμα συνείδηση, ας το δημοσιεύσει. Οι υπόλοιποι ας συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης. Η πυροσβεστική υπηρεσία δεν έχει δώσει έγγραφη άδεια για το συγκεκριμένο κτίριο, η συμφωνία ήταν κάτω από το τραπέζι, όπως άλλωστε γίνεται πρακτικά με όλες τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες στην Ελλάδα.
● Το συγκεκριμένο κτίριο δε διαθέτει πυρασφάλεια και πυροπροστασία, ούτε μελέτη ούτε εγκατάσταση, δηλαδή ψεκαστήρες οροφής, εξόδους διαφυγής, πυροσβεστικές φωλιές. Μόνο φορητούς πυροσβεστήρες, οι οποίοι φυσικά δε μπορούν να αντιμετωπίσουν μια εκτεταμένη πυρκαγιά σε ένα κτίριο φτιαγμένο με προ πολλού ξεπερασμένες προδιαγραφές ασφαλείας.

4/5/10

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 5.5.2010 & ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

Ένα αντικαπιταλιστικό κίνημα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα αρχίζει να εκδηλώνεται σε όλη την Ευρώπη, μάλιστα την Τετάρτη (05/05), ημέρα γενικής απεργίας στην Ελλάδα, θα υπάρξουν κινητοποιήσεις από αριστερές οργανώσεις σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις. Οι αλληλέγγυοι διαδηλωτές αναγνωρίζουν την κρίση στην Ελλάδα ως αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας κρίσης και της χρεοκοπίας του νεοφιλελεύθερου χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού και καλούν σε ρήξη με τις πολιτικές που εφαρμόζει η Ε.Ε.
Συγκεκριμένα συγκεντρώσεις αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν στη Βιένη (Ελληνική πρεσβεία), στο Μπιλμπάο (Ελληνικό προξενείο), στο Λονδίνο (Ελληνική πρεσβεία), στο Παρίσι (αντιπροσωπεία της ΕΕ), στο Βερολίνο (Καγκελαρία), στη Βουδαπέστη (Ελληνική πρεσβεία) και στις Βρυξέλλες (Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο).