24/9/10

VIDEO ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 27.9.2010

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO:ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 27.9.2010

Πόρισμα για τη Marfin στη Σταδίου: Κλειστή η μόνη έξοδος διαφυγής, ελλείψεις στην πυρασφάλεια

Τις παραλείψεις που συνέβαλαν στην τραγωδία επισημαίνει πόρισμα της Επιθεώρησης του υπουργείου Εργασίας, η οποία ερεύνησε τις συνθήκες της πυρκαγιάς στο υποκατάστημα της Μarfin στη Σταδίου στις 5 Μαΐου που είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 3 υπαλλήλων. Το πόρισμα, το οποίο παρουσιάζει το «Βήμα», αναφέρει ότι η μοναδική έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη, το τηλεχειριστήριο που θα μπορούσε να την ανοίξει είχε χαθεί, ενώ καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα πυρασφάλειας του κτιρίου.

20/9/10

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 27.9.2010

Ο άνθρωπος… είναι η απάντηση, όποια και αν είναι η ερώτηση.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2010 οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ψηφίζουν για να εκλέξουν δύο εκπροσώπους τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

Το Δ.Σ. του Τ.Τ. αποτελείται από έντεκα μέλη. Τα εννέα εξ αυτών, διορίζονται από την κυβέρνηση και τα δύο εκλέγονται από τους εργαζόμενους, τους οποίους και εκπροσωπούν.

Το Δ.Σ. του Τ.Τ. αποφασίζει για οτιδήποτε αφορά τη λειτουργία, την οργάνωση, την εξέλιξη, την προοπτική και το μέλλον της Τράπεζας. Αποφασίζει επίσης και για οτιδήποτε αφορά τους εργαζόμενους (αμοιβές, μεταθέσεις, προαγωγές, προσλήψεις κ.λ.π.).

16/9/10

Η ΟΤΟΕ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ … ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης Νο 3 τον Φεβρουάριο 2010, σας ενημερώνουμε, ότι οι δραστηριότητες της Γραμματείας Πολιτισμού, που αφορούν τις επισκέψεις σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους, συνεχίζονται.
Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους ΛΑΥΡΙΟΥ και ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ, με την προσθήκη από μία επίσκεψη στη ΜΟΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ, στην Παριλίσσια περιοχή, στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗ (Κουμπάρη 1, Κολωνάκι) και τέλος στο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ.
Αναλυτικά το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:
πολιτιστικα μονοπατια ΟΤΟΕ 

Με μεγάλη δυναμική συνεχίζεται η απεργία των μεταναστών εργατών στη Σκάλα Λακωνίας

Δυναμικά συνεχίζουν την απεργία τους οι μετανάστες στη Σκάλα Λακωνίας, μετά το πογκρόμ που εξαπολύθηκε εναντίον τους τη Δευτέρα. Είναι οι πρώτη φορά που εργάτες μετανάστες προχωρούν τόσο μαζικά σε απεργία. Αρχικά, τριακόσιοι περίπου μετανάστες κατασκήνωσαν την Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη στην κεντρική πλατεία του χωριού προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, ενώ όσο περνούσε η ώρα προσχωρούσαν στην κινητοποίηση και μετανάστες, εργάτες από τα γύρω χωριά. Τελικά, 1500 αγρεργάτες βγήκαν στο δρόμο σε μια μαχητική διαδήλωση με τα πανό της Ένωσης Μεταναστών Εργατών και με κεντρικό σύνθημα «εργάτες ενωμένοι ποτέ ενωμένοι», αναγκάζοντας το δήμο να παρέμβει ώστε να ανοίξουν τα σπίτια από τα οποία τους είχαν διώξει.

15/9/10

Παρουσίαση της έκθεσης για την ελληνική οικονομία & την απασχόληση

Η ΓΣΕΕ, παρουσιάζει την Πέμπτη 16/9/2010 και ώρα 12:00, στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» (Πανεπιστημίου 52) την ετήσια έκθεση του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.
H έκθεση για την Ελληνική Οικονομία και την Απασχόληση, τεκμηριώνει με επιστημονικό τρόπο την πρόταση της Συνομοσπονδίας, για ένα μείγμα Οικονομικής Πολιτικής, που θα εξασφαλίζει την ανάπτυξη, την απασχόληση, την ενίσχυση και διεύρυνση των οικονομικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων και θα τοποθετεί, τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, πάνω από τις αγορές και τα κέρδη.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΚΘΕΣΗΣ
Η σημερινή διεθνής οικονομική κρίση και ύφεση ξεκίνησε ως κρίση ενυπόθηκων δανείων υψηλού κινδύνου (χρηματοπιστωτική), μετεξελίχθηκε διεθνώς σε κρίση της πραγματικής οικονομίας (οικονομική κρίση και ύφεση) και εξελίσσεται σε κρίση απασχόλησης με την αρνητική τάση της ανεργίας η οποία διεθνώς (8,6% - 47 εκατ. άτομα στις 31 χώρες μέλη του ΟΟΣΑ, Μάιος 2010) αλλά και στην Ευρώπη και την Ελλάδα θα φθάσει κατά το 2010 και το 2011 (12% και 13,2% αντίστοιχα Ευρωπαϊκή Επιτροπή) στα υψηλότερα επίπεδα της μεταπολιτευτικής περιόδου (12%, 2010) όσο δηλαδή το 1999 και 13,2% 2011) και 12,1% 2010 και 14,3% 2011 (ΟΟΣΑ, 2010), δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας πεντηκονταετίας.

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ 90 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6.9.2010
Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας εκφράζει την συμπαράστασή του στους 90 εργαζομένους της επιχείρησης «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ» που απολύθηκαν με τη δικαιολογία της οικονομικής κρίσης.
Ενενήντα οικογένειες πληρώνουν την κρίση του κεφαλαίου.
Το ΕΚΑ, όπως και γενικότερα το συνδικαλιστικό κίνημα, αγωνίζεται καθημερινά για τα δικαιώματα των εργαζομένων. Έτσι και στην περίπτωση των 90 συναδέλφων θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να διεκδικήσει τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
Το ΔΣ του ΕΚΑ ζητά την ακύρωση των απολύσεων των 90 συναδέλφων και την απορρόφησή τους σε άλλες θέσεις εργασίας στο συγκρότημα ΛΑΜΠΡΑΚΗ.
  
Απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» 9 Σεπτέμβρη

Η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» πραγματοποιήθηκε σήμερα 9 Σεπτέμβρη, με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων.

6/9/10

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ ΣΤΙΣ 11.9.2010

Όλοι μαζί στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης,
Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 6.00 το απόγευμα στο άγαλμα του Βενιζέλου
Προσυγκέντρωση στις 5.30 το απόγευμα
στην Εθνική Τράπεζα (Ερμού με Αριστοτέλους)

 ΟΙ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ
Τους τελευταίους μήνες οι εργαζόμενοι βιώνουμε την μεγαλύτερη επίθεση που έχει γίνει στα δικαιώματά μας. Τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα βρίσκονται υπό διωγμό με πρόσχημα τη δημιουργία συνθηκών ανταγωνιστικότητας στην ελληνική οικονομία.