29/11/11

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29.11.2011

Στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, σήμερα 29/11/2011, συζητήθηκε η τελευταία πρόκληση του μαύρου κυβερνητικού μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ. με την έκδοση «ερμηνευτικής» εγκυκλίου από το Υπουργείο Οικονομικών, με την οποία εντάσσει τους εργαζόμενους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο άρθρο 31, του πρόσφατα ψηφισθέντος πολυνόμου, και προβλέπει μείωση των αποδοχών των συναδέλφων κατά 35% στο μέσο μισθολογικό κόστος του Τ. Τ. της 31/12/2009.

ΟΤΟΕ: Πραξικοπηματκά θεωρούνται ΔΕΚΟ το ΤΤ και η ΑΤΕbank

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η ΟΤΟΕ υποστηρίζοντας ότι η Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο «θεωρούνται αυθαίρετα και πραξικοπηματικά ΔΕΚΟ, με αποτέλεσμα να καταργούνται για τις Τράπεζες αυτές οι συλλογικές συμβάσεις».
Για το λόγο αυτόν την καλεί «να σταματήσει τις επιζήμιες πραξικοπηματικές νομοθετικές ενέργειες αμφισβήτησης των θεσμών και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να σεβαστεί το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος και να πάψει να δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις -με την πολιτική της- στους τραπεζίτες για να πολλαπλασιάσουν και να κλιμακώσουν συντονισμένα τις επιθέσεις τους».
Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «με την υπαγωγή της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Ν. 4024/2011, προκαλείται σημαντική βλάβη στις δύο τράπεζες σε ό,τι αφορά στην εικόνα τους, η οποία απαξιώνεται στην ελληνική αγορά και δημιουργούνται αρνητικές επιπτώσεις για τη βιωσιμότητα και την προοπτική τους, ενώ, παράλληλα, τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων μειώνονται αναλογικά και όλα αυτά χωρίς να εξασφαλίζονται έσοδα για το κράτος».
αναδηοσίευση από Ναυτεμπορική

18/11/11

Προκλήσεις και ψευτοδιλήμματα της Διοίκησης της ΕΤΕ (ανακοίνωση ΔΑΣ ΕΤΕ)

ΚΑΝΕΝΑ “ΚΟΥΡΕΜΑ” ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΣΕ

Το διοικητικό δίδυμο της ΕΤΕ (Ράπανος-Ταμβακάκης) αποφάσισε να εναρμονίσει την τακτική του με τις διοικήσεις άλλων τραπεζών (Εμπορική-Γενική) που πρωτοστατούν στη σταυροφορία του “κουρέματος” των μισθών και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στον κλάδο μας. Με αιφνιδιαστική πρόσκλησή τους, ζήτησαν μια πρώτη συνάντηση με τον Πρόεδρο και το Γενικό Γραμματέα του ΣΥΕΤΕ, όπου ανακοίνωσαν την πρόθεση της τράπεζας για περικοπή κατά 150 εκ. ευρώ του μισθολογικού κόστους στην ΕΤΕ, κάτι που αντιστοιχεί σε ποσοστό 22%, και ζήτησαν τη συναίνεση των εργαζόμενων. Στη σημερινή (18/11) συνάντηση του Δ.Σ. ΣΥΕΤΕ με το διοικητικό δίδυμο, επιβεβαιώθηκαν πλήρως τα παραπάνω, ενώ η πλευρά της διοίκησης απείλησε με μονομερείς ενέργειες, σε περίπτωση που οι εργαζόμενοι δεν συναινέσουν.