23/2/12

Πρόταση Αυτόνομης Παρέβασης εξυπηρέτησης δανειακών υποχρεώσεων μισθωτών που υπέστησαν μείωση αποδοχών

Το συνδικαλιστικό κίνημα, κατ' αντιστοιχία της πρότασης κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οφείλει να υιοθετήσει αλλά και να εμπλουτίσει αυτή την πρωτοβουλία, τόσο στο ανώτατο επίπεδο των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ όσο και σε αυτό των Ομοσπονδιών σε όλους τους κλάδους.
Η δημόσια πρότασή μας, μετά την παράθεση των παραπάνω λίγων, μα εξαιρετικά αποκαλυπτικών, εκτιμάμε, στοιχείων έχει ως εξής:

Ανακοίνωση Συσπείρωσης ΤΤ: ΌΧΙ στην κρίση τους! ΟΧΙ στις πρακτικές τους!


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε καταγγέλλοντας τη νέα καταστρατήγηση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, καθώς και τη νέα παρέμβαση της διοίκησης στη δράση του Συνδικάτου μας. Στο τελευταίο Δ.Σ. της Τράπεζας, αποφασίστηκε ο ορισμός νέου Διευθυντή Δικτύου, κατά παράβαση των διαδικασιών που ορίζονται από τον Γ.Κ.Π.
Νέος Δικτυάρχης λοιπόν, ορίστηκε ο κ. Δεληχάτσιος, μέχρι πρότινος Ταμίας του Συλλόγου Εργαζομένων, και μέλος του Προεδρείου.

Εμείς διερωτόμαστε:

-  Με ποια διαδικασία καλύφθηκε η συγκεκριμένη θέση;
-  Ακολουθήθηκαν όσα προβλέπονται από τον Γ.Κ.Π.;
-  Προκηρύχθηκε η θέση, έτσι ώστε να μπορούν να τη διεκδικήσουν οι συνάδελφοι που πληρούσαν τις προϋποθέσεις;
-  Πόσο ακόμα μπορεί να απαξιωθεί το Συνδικάτο στα μάτια των συναδέλφων;
-  Έχει πάτο αυτό το βαρέλι;

Τα παραπάνω ερωτήματα είναι ρητορικά. Προφανώς και δεν τηρήθηκε καμία διαδικασία! Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΜΕ ΑΝΑΘΕΣΗ, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ Γ.Κ.Π.

19/2/12

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 22.2.12


Οι τελευταίες εξελίξεις με τη ψήφιση του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης, έχουν διαμορφώσει ένα νέο και εξαιρετικά καταστροφικό τοπίο στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων και των συλλογικών συμβάσεων. Γι’ αυτό η Γραμματεία της Αυτόνομης Παρέμβασης καλεί τα μέλη και τους φίλους, εκλεγμένους και μη σε πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις, σε σύσκεψη-συζήτηση με θέμα: «Το νέο εργατικό δίκαιο στην εποχή του 2ου Μνημονίου», την Τετάρτη 29-2 στις 17:30 μ. μ. στο Αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ.

Ομιλητές:
Γιάννης Κουζής
Απόστολος Καψάλης
Γιώργος Γαβρίλης

Η Γραμματεία της Αυτόνομης Παρέμβασης