4/3/09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 19.2.2009

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2009

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Με έκπληξη και αγανάκτηση είδαμε να κυκλοφορεί στις 18.2.2009 με mail ένα κατάπτυστο και διασπαστικό κείμενο που το υπογράφει ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Τ.Τ και νυν Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής κος Αγγελάκης. Με αυτό το κείμενο καλεί τους νέους συναδέλφους σε ανοιχτή συζήτηση, προβάλλoντας τον συνδικαλιστικό τίτλο που του έδωσε η συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια της ΠΑΣΚΕ.

Αγνοώντας τα θεσμικά συνδικαλιστικά όργανα προσπαθεί να κάνει προσωπική παρέμβαση και να χρησιμοποιήσει τις αγωνίες και τα προβλήματα των νέων εργαζομένων για καθαρά προσωπικό όφελος, δημιουργώντας αυταπάτες.

Το σωματείο μας δεν αρνήθηκε να ακούσει, να συζητήσει, να υποστηρίξει και να διεκδικήσει τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων.

Εμείς σαν οργανωμένη συνδικαλιστική παράταξη, έχουμε δώσει μάχες για να κρατήσουμε ενωμένο το συνδικαλιστικό κίνημα στο χώρο μας αλλά και γενικότερα έχουμε αφήσει κατά μέρος, μικροσυμφέροντα, παραταξιακά οφέλη και προσωπικές επιλογές.

Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι σε τέτοιες εξελίξεις.

Από πότε κάποιος που έπαψε να είναι εργαζόμενος και αποτελεί πλέον μέλος της Διοίκησης (ΑΓΕΔ) καλεί τους συναδέλφους σε συνδικαλιστικές συγκεντρώσεις; Ακόμη και αν έχει τις καλύτερες προθέσεις, αυτό είναι θεσμική εκτροπή και αποτελεί συνέχεια της ευθύνης που έχει αναλάβει η ΠΑΣΚΕ, καθώς διατηρεί τη θέση του μέλους της παράταξης της στην ΟΤΟΕ

Από πότε ένα μέλος της ΠΑΣΚΕ, προκαλεί παρακάμπτοντας τον σύλλογο και τα θεσμικά του όργανα;

Τι κρύβεται πίσω από τέτοιες ενέργειες;

Αν πιστεύει ο κος Αγγελάκης ότι πρέπει να διεκδικήσουμε τα αιτήματα που παραθέτει στην επιστολή του, ας ξεκινήσει ο ίδιος να τα διεκδικεί από τον εαυτό του ως μέλος της Διοίκησης και κατ΄ επέκταση στην υπόλοιπη Διοίκηση του Τ.Τ και ας μην καλεί του συναδέλφους παραπλανητικά ως εκλεγμένο μέλος της ΟΤΟΕ.

Ø Καταγγέλλουμε την ενέργεια αυτή με όλες της τις διαστάσεις και σχέσεις που τη συνοδεύουν καθώς και τη προσωπική επιλογή του εν λόγω στελέχους της Διοίκησης.

Ø Εγκαλούμε τη ΠΑΣΚΕ που στο όνομα ισορροπιών και πιθανών άλλων επιδιώξεων ανέχεται τέτοιες πρακτικές από τα μέλη της

Ø Εγκαλούμε τη διοίκηση διότι μέλη της παρεμβαίνουν στη συνδικαλιστική δράση, πράγμα που ρητά απαγορεύεται από το Ν.1264/82

Ø Καλούμε όλους τους συνάδελφους να απομονώσουν τέτοιες λογικές και να δώσουν τη δική τους απάντηση. Η συνδικαλιστική παρέμβαση και δράση όλων των εργαζομένων και ειδικά των νέων για τη παράταξη μας, είναι όχι μόνο ευπρόσδεκτή, αλλά αναγκαία. Όμως η τήρηση αρχών και η περιφρούρηση της οργανωμένης συνδικαλιστικής δράσης από παρεμβάσεις της Διοίκησης όπως και αν εκδηλώνονται αυτές, είναι καθήκον όλων μας

Δύναμη μας είναι η ενότητα και οι αγώνες μας

1 σχόλιο:

  1. Και λίγα λέτε! Παλαιό κακό, νέο καλό δεν γίνεται, λέει η παροιμία!
    Οι νέοι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται "χειραγώγηση" και βέβαια ούτε ... καπέλωμα, αλλά στήριξη και δυνατότητα να εκφρασθούν οι ίδιοι και να συναγωνισθούν με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους για τά δικαιώματά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή