10/3/09

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 9.3.09

Αθήνα, 9/3/2009

Συναδέλφισες - φοι,

Παρακολουθούμε, για την ακρίβεια διαβάζουμε, εδώ και μέρες μια σειρά ανακοινώσεων οι οποίες άλλοτε υπογράφονται και άλλοτε όχι, σχετικά με την διαδρομή του Τ.Τ σε παρελθόντα χρόνο, σε παρόντα αλλά όχι σε μέλλοντα.
Επειδή φαίνεται ότι οι γράφοντες έχουν ή ασθενή ή επιλεκτική μνήμη και διαστρεβλώνουν τα πράγματα, θα θέλαμε να αναφερθούμε στα γεγονότα μήπως και δυναμώσει το θυμητικό τους.

1. Αλήθεια, πότε μετατράπηκε το Ταχ. Ταμιευτήριο σε Α.Ε.; Ποιο κόμμα ήταν τότε στην κυβέρνηση; Ποια παράταξη διοικούσε τον σύλλογο μας; Ποια θέση είχε τότε;
2. Ποια ήταν η πρώτη διορισμένη Διοίκηση από την τότε κυβέρνηση στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρία; Θυμάται κανείς να μας πει τα έργα και τις πράξεις της; Πόσος ήταν ο μισθός της (χωρίς περικοπές και λαϊκισμούς); Ξέρει να μας πει κανείς, η αλήστου μνήμης πρόεδρος, που δουλεύει σήμερα;
3. Ποιος Υπουργός Οικονομικών, επιχείρησε να ξεπουλήσει το Τ.Τ σε ένα βράδυ; Ποιος ήταν ο επίδοξος αγοραστής; Ποια κυβέρνηση είχαμε τότε;
4. Πότε μπήκε το Τ.Τ στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών; Ποιος ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων που κάθισε μαζί με τον πρόεδρο του Τ.Τ στο pannel, στην πανηγυρική συνέντευξη τύπου στην Αίγλη του Ζαππείου;
5. Πότε άνοιξε αυτή η ιστορία (πληγή) με τις εταιρίες μίσθωσης υπαλλήλων;
6. Γιατί συγκαλύφτηκε η υπόθεση Χούπη;
7. Αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε το άρθρο του νόμου 3082 που έδινε την δυνατότητα πρόσληψης 40 στελεχών από την αγορά;
8. Ποιοι και πότε αποδυνάμωσαν, καταλήστεψαν το Τ.Τ αρπάζοντας του σχεδόν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία; Πόσες φορές έκαναν απομείωση του μετοχικού του κεφαλαίου; Γιατί; Μήπως επειδή ήθελαν να το μικρύνουν τόσο ώστε να είναι δυνατή η εξαγορά του από ανταγωνιστή της επιλογής τους;
Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε τα ερωτήματα για πολύ ακόμα. Στεκόμαστε όμως σε αυτά, επειδή σημάδεψαν την ιστορία του Τ.Τ και πιστεύουμε ότι πρέπει να γνωρίζουν την αλήθεια για το πρόσφατο παρελθόν και oi νέοι συνάδελφοί μας.
Η Συσπείρωση έδωσε το παρών με όσες δυνάμεις είχε, σε όλους τους αγώνες, για ένα καλύτερο αύριο, έχοντας πάντα σαν στόχο το συμφέρον όλων των εργαζομένων χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς.
Η Συσπείρωση θα συνεχίσει να παλεύει με ήθος και αξιοπρέπεια, για το δίκαιο και την πρόοδο χωρίς τυμπανοκρουσίες και κομπορρημοσύνη. Δεν επιδιώκουμε εύσημα και επιβράβευση.
Στα θεσμικά όργανα του συλλόγου μας καταθέτουμε τις προτάσεις μας, κάνουμε τις παρεμβάσεις μας, σεβόμαστε τις διαδικασίες, πειθαρχούμε στις αρχές της δημοκρατίας και προσπαθούμε να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί.
Είμαστε εχθροί των πραξικοπημάτων, του λαϊκισμού, της εξυπηρέτησης κομματικών συμφερόντων, του αναχρονισμού, της οπισθοδρόμησης, των διαχωριστικών γραμμών, της μισαλλοδοξίας και της εξαπάτησης.
Ξέρουμε ότι αυτά τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Συσπείρωσης ενοχλούν κάποιους, που σε άλλα στοχεύουν.
Θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, την προσπάθεια επανάκτησης του απόλυτου ελέγχου του Τ.Τ από το Ελληνικό Δημόσιο και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας, ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός και υγιής κρατικός πυλώνας τραπεζών που θα παίξει σημαντικό ρόλο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και θα λειτουργήσει σαν τροχοπέδη στην ασυδοσία των τραπεζιτών.
Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα που στήνουν κάποιοι επαγγελματίες, που προσπαθούν να διασπάσουν τους εργαζομένους, να δημιουργήσουν τεχνητή πόλωση και αντιπαράθεση. Γνωρίζουμε τις επιδιώξεις τους. Το δικό τους προσωπικό συμφέρον θέλουν να εξυπηρετήσουν. Αυτό μόνο τους ενδιαφέρει και τίποτα άλλο.
Η Συσπείρωση αναζητά δρόμους συνεργασίας και κοινής δράσης με όλους όσους ενδιαφέρονται για το καλό των εργαζομένων, της κοινωνίας και του Τ.Τ.
Επιδιώκει την σύνθεση απόψεων και την ενότητα του κινήματος, χωρίς καπελώματα και δεν δέχεται σε καμία περίπτωση να ποδηγετείται από εκείνους που επιδιώκουν αρχηγικούς ρόλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου