30/9/09

ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΣΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

http://www.otoe.gr/anakoinwseis.htm

Νίκη της ΟΤΟΕ, των Θεσμών και της Δημοκρατίας, αποτελεί η έκδοση της Διαιτητικής Απόφασης του Οργανισμού μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) με την οποία καταρτίσθηκε η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων για το 2009, η οποία κοινοποιήθηκε σήμερα προς την ΟΤΟΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις των Τραπεζών.
Τα βασικά σημεία της νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης που περιλαμβάνονται στην Διαιτητική Απόφαση αριθμ. 37/2009 του ΟΜΕΔ, έχουν ως εξής:

Αυξήσεις βασικών μισθών

Οι βασικοί μισθοί του Ενιαίου Μισθολογίου για κάθε κατηγορία προσωπικού (κύριο, βοηθητικό και καθαριότητας), αυξάνονται:
από 4-6-09 κατά ποσοστό 3% και όπως θα έχουν διαμορφωθεί την 30/9/09
από 1/10/09 κατά ποσοστό 2,5%
και διαμορφώνονται, στρογγυλοποιούμενοι στην πλησιέστερη ακεραία μονάδα ευρώ.
Η συνολική αύξηση που χορηγείται είναι 5,5% στα κλιμάκια του Ενιαίου Μισθολογίου.

Το επίδομα πολυετίας:

Το ποσοστό του επιδόματος πολυετίας που προβλέπεται στο Κεφάλαιο Α2 της από 23/5/91 Σ.Σ.Ε. για το προσωπικό των Τραπεζών, αυξάνεται: από την έναρξη ισχύος της παρούσας από 1,80% σε 1,85% ανά έτος και χορηγείται σε κάθε εργαζόμενο από τη συμπλήρωση του πρώτου έτους υπηρεσίας, με τους ίδιους, κατά τα λοιπά, ισχύοντες όρους και προϋποθέσεις.

α) Αυξάνεται από 1,80% σε 1,85% κατ’ έτος και για όλους τους εργαζόμενους στις Τράπεζες.

β) Ενισχύονται οικονομικά οι νέοι εργαζόμενοι στις Τράπεζες, αφού το επίδομα πολυετίας χορηγείται σε όλους τους νέους με τη συμπλήρωση του πρώτου έτους υπηρεσίας (μέχρι σήμερα το επίδομα πολυετίας χορηγείτο με τη συμπλήρωση του 3ου έτους υπηρεσίας).

Με τη ρύθμιση αυτή δικαιώνεται η σταθερή πολιτική επιδίωξη της ΟΤΟΕ, που αφορά στη μέριμνα και στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον της για τους νέους εργαζόμενους στις Τράπεζες, οι οποίοι αποτελούν την ελπίδα όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου