18/9/09

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ BNP PARIBAS

Προκλητικά, αιφνιδιαστικά και μεθοδευμένα η Γαλλική Τράπεζα BNP PARIBAS, που λειτουργεί στην Ελλάδα, αποφάσισε να προχωρήσει σε απολύσεις δώδεκα εργαζομένων, που στελεχώνουν το τμήμα LEASING.

Αφού ζήτησε αναβολή της συνάντησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στις αρχές Αυγούστου, αποφεύγοντας να τους ενημερώσει για τις προθέσεις της ενόψει της συγχώνευσης τμημάτων της με την Τράπεζα Πειραιώς και η συνάντηση είχε προσδιοριστεί για τις αρχές Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε χθες αιφνιδιαστικά 12 απολύσεις.

Η στάση αυτή αποκαλύπτει την μεθόδευση της Τράπεζας, προκειμένου να προχωρήσει σε αυτήν την απαράδεκτη και προκλητική ενέργεια, η οποία φυσικά δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητη από την ΟΤΟΕ και το Σύλλογο των εργαζομένων.

Η στάση αυτή όμως συνδέεται και με την γενικότερη συμπεριφορά των τραπεζιτών απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους στις Τράπεζες, που τα τρία τελευταία χρόνια με την αμφισβήτηση των Συλλογικών διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, έχει πάρει διαστάσεις μετωπικής σύγκρουσης.

Η προκλητική αυτή συμπεριφορά των τραπεζιτών, όμως, που δεν διστάζουν να προχωρούν αναίτια σε απολύσεις, αναδεικνύει και τις σοβαρές ευθύνες της Κυβέρνησης, η οποία όπως και στην περίπτωση της American Express, αλλά και στη συνεχιζόμενη αμφισβήτηση των κλαδικών Σ.Σ.Ε., που ακυρώνει θεσμούς και προσβάλλει τη Δημοκρατία, παραμένει απαθής και αδιάφορη.

Η ΟΤΟΕ μαζί με τον Σύλλογο των εργαζομένων ζήτησε τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας με αίτημα την ακύρωση των απολύσεων και θα πάρει όλα τα αναγκαία νομικά και συνδικαλιστικά μέτρα σε αυτήν την κατεύθυνση.

Πρέπει επιτέλους οι τραπεζίτες να καταλάβουν, ότι σε αυτήν τη χώρα υπάρχουν όρια στην προκλητικότητα και την αυθαιρεσία.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου