21/1/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ



ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
ΜΑΧΗΤΙΚΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!


Η ελληνική κυβέρνηση  ερήμην της βουλής και των εργαζομένωνν επεξεργάστηκε και έστειλε στις Βρυξέλλες το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που προβλέπει καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων.

Πυρήνας του προγράμματος είναι:
  • Η κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης, που σημαίνει ότι το κράτος ούτε θα εγγυάται, ούτε θα χρηματοδοτεί τα ασφαλιστικά ταμεία.
  • Η εισοδηματική πολιτική για το δημόσιο τομέα με πάγωμα των μισθών, περικοπή των επιδομάτων, η οποία θα συμπαρασύρει και τον ιδιωτικό τομέα.
  • Η επιβολή της αύξησης φορολογίας εισοδήματος, αύξηση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στη βενζίνη , στο πετρέλαιο, στα τσιγάρα, αύξηση του ΦΠΑ.
  • Ελαστικοποίηση παραπέρα των εργασιακών σχέσεων.
  • Ευρύ πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.


 Η κυβέρνηση από τις πρώτες μέρες ξεκίνησε τον εκφοβισμό!
Ανακάλυψαν δήθεν έκπληκτοι ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα είναι τεράστιο και το δημόσιο χρέος εκτός ελέγχου.
Συνεχείς είναι οι δηλώσεις παραγόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ζητούν σκληρά μέτρα εδώ και τώρα. Και υποτίθεται ότι η κυβέρνηση «λυγίζει» μπροστά στις πιέσεις.
Παράλληλα άνοιξαν τη λεγόμενη «δημόσια διαβούλευση» θέτοντας όλα τα καυτά θέματα της νεοφιλελεύθερης ατζέντας: Ασφαλιστικό, φορολογικό, εργασιακές σχέσεις. Και ενώ ο δήθεν κοινωνικός διάλογος βρίσκεται σε εξέλιξη, η κυβέρνηση συνεπικουρούμενη από την πλειοψηφία των Μ.Μ.Ε. χρησιμοποιεί εκβιαστικά διλήμματα για να πείσει για την αναγκαιότητα των αντιλαϊκών μέτρων.
«Μπαράζ ελέγχων στην οικονομία από Ευρωπαϊκές Τράπεζες και Κομισιόν», «Τα δύσκολα στοιχήματα του 2010», «Πώς γίναμε μαύρο πρόβατο της Ευρώπης;», «Αυξάνονται οι αντικειμενικές αξίες», είναι μερικά από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Η κυβέρνηση έχει φτάσει και στο σημείο να απειλεί τους εργαζόμενους λέγοντας ότι βρίσκονται σε κίνδυνο τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Αν υπάρχει τρόμος, υπάρχει όχι από την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά από τα μέτρα που προτείνονται σαν λύσεις.

Είναι υποκριτές!
  • Γιατί η πολιτική αυτή είχε αποφασιστεί και πριν ξεσπάσει η κρίση.
  • Γιατί ανάλογα μέτρα στο ασφαλιστικό και στις εργασιακές σχέσεις παίρνονται σε χώρες της Ε.Ε., ακόμα και σ΄αυτές με μικρά ελλείμματα και χωρίς χρέη.
  • Γιατί τα μέτρα που παίρνονται δε θα είναι παροδικά για να αντιμετωπιστεί η κρίση, αλλά μόνιμα!
  • Γιατί τα μέτρα δε θα οδηγήσουν σε έξοδο από την κρίση και ανάπτυξη, αλλά αντίθετα τα βάρη θα πέσουν πάλι στους εργαζόμενους.

Τα μέτρα αυτά είναι βέβαιο ότι θα επιδεινώσουν παραπέρα το εισόδημα, τις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα και των εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας, που βρίσκονται ήδη στο στόχαστρο, ιδιαίτερα μετά την ιδιωτικοποίηση της τράπεζας.

Η Ενιαία Αγωνιστική Συσπείρωση προτείνει (ήδη κατέθεσε σχετική πρόταση στον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου μας) την κήρυξη απεργίας στις 10 Φεβρουαρίου 2010, ώστε συντονισμένα όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σε αυτές τις πολιτικές και να αγωνιστούμε για την αποτροπή τους.




Ο ΣΕΕΤ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ!

 Για το θέμα της επιβολής της ατομικής στοχοθεσίας η οποία προωθείται συστηματικά από τη Διοίκηση, η ΕΑΣ κατέθεσε πρόταση και ομόφωνα το Δ.Σ. (05/01/10) αποφάσισε την έκδοση σχετικής ανακοίνωσης  και λήψη πρωτοβουλιών για την αποτροπή της, ενέργειες οι οποίες δεν έχουν γίνει ακόμη.

Ήδη στα πλαίσια της υλοποίησης του προϋπολογισμού για το 2010 μοιράστηκε στους Διευθυντές το «πακέτο επικοινωνίας» που προσβλέπει σε μια «νέα εποχή για την Τράπεζά μας», όπου στο Πρόγραμμα Πωλήσεων, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ρητά η ολοκλήρωση των διαδικασιών ανάθεσης ατομικών στόχων σε τρεις φάσεις μέχρι τον Απρίλιο του 2010.

Ο Σύλλογος πρέπει να αναλάβει άμεσα δράση πριν να είναι αργά! Οποιαδήποτε καθυστέρηση είναι σε βάρος μας!


ΕΝΙΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου