12/5/10

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΤΟΕ 11.5.2010
Το θλιβερό γεγονός της 5ης Μαΐου με το θάνατο των τριών συναδέλφων μας της Marfin και ενός αγέννητου βρέφους, επαναφέρει στην επικαιρότητα με τον πιο τραγικό τρόπο το πάγιο αίτημα της ΟΤΟΕ για λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ασφαλείας στις Τράπεζες.


Δυστυχώς, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις της ΟΤΟΕ στις Διοικήσεις των Τραπεζών και στα αρμόδια όργανα και τις υπηρεσίες της πολιτείας για εφαρμογή και διεύρυνση των μέτρων ασφαλείας σε όλες τις Τράπεζες, με στόχο την αποτελεσματική προστασία της ζωής των εργαζομένων και των πολιτών, υπάρχουν κάποιες τράπεζες… που αδιαφορούν ή αντιστέκονται (!) στην εφαρμογή τους… λόγω υψηλού κόστους.

Όμως, τίποτα δεν κοστίζει περισσότερο από μια ανθρώπινη ζωή, που αποτελεί το μέγιστο αγαθό και πρέπει να προστατεύεται από κάθε εγκληματική ενέργεια.

Απευθυνόμαστε στις Διοικήσεις των Τραπεζών και στην κυβέρνηση και εφιστούμε την προσοχή τους να πάρουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας, που αναλογούν στον καθένα, για την προστασία της ζωής των εργαζομένων και των πολιτών από εκείνους που – χωρίς να έχουν καμία σχέση με το συνδικαλιστικό κίνημα και τους ιδεολογικούς και πολιτικούς φορείς – εκμεταλλεύονται τους εργατοϋπαλληλικούς αγώνες και επιδίδονται σε εγκληματικές ενέργειες και πράξεις κατά της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας.

Καλούμε τις Διοικήσεις των Τραπεζών:

o Να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας, που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία, αλλά και περισσότερα με δική τους ευθύνη, όπου χρειάζεται.

o Να σταματήσουν οι κάθε μορφής πιέσεις και εκβιασμοί στους εργαζόμενους να μην απεργούν τις μέρες που έχουν προκηρυχθεί απεργιακές κινητοποιήσεις από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

o Να δώσουν πάγια εντολή στις Διευθύνσεις των τραπεζικών καταστημάτων, που βρίσκονται σε όλη τη διαδρομή, που ακολουθούν κάθε φορά οι εργατοϋπαλληλικές πορείες και διαδηλώσεις, καθώς και στους χώρους πραγματοποίησης των συλλαλητηρίων, οι τράπεζες να παραμένουν κλειστές, χωρίς την παρουσία σ’ αυτές εργαζομένων και συναλλασσόμενου κοινού.

Η ΟΤΟΕ στην επικείμενη συνάντησή της με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μ. Χρυσοχοϊδη, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις 2 μμ, θα αναφερθεί σε όλα τα παραπάνω, που αφορούν στην τήρηση και την αύξηση των μέτρων ασφαλείας στις τράπεζες και ταυτόχρονα θα ζητήσει την επίσπευση των διαδικασιών, που αφορούν στις έρευνες για την ανακάλυψη και την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών αυτουργών της δολοφονίας των συναδέλφων της Marfin, καθώς και την απόδοση των ευθυνών σε όσους ακόμη έχουν σοβαρές ευθύνες για τα προφανή λάθη και τις παραλήψεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου