6/5/10

Ευθύνες στη Διεύθυνση της Marfin για αμέλεια των κανόνων ασφαλείας επιρρίπτει η ΟΤΟΕ

Συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη ζήτησε σήμερα η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ) με σκοπό να του επιστήσει την προσοχή στην «τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας που προβλέπονται σε όλες τις τράπεζες και την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων» για τη χθεσινή δολοφονική εμπρηστική επίθεση στη Marfin της Σταδίου. Στην ανακοίνωση της η ΟΤΟΕ επιρρίπτει επίσης ευθύνες στη διεύθυνση της τράπεζας για αμέλεια των κανόνων ασφαλείας.
«Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς», τονίζει η ΟΤΟΕ, υπογραμμίζοντας πως «είναι προφανές, ότι το τραγικό γεγονός δεν ήταν ατύχημα, ούτε αποτέλεσμα μιας κακιάς στιγμής».
Επίσης στην ανακοίνωση της καταγγέλλει ότι το κατάστημα:
-Δεν διέθετε ειδικούς άθραυστους υαλοπίνακες στην εξωτερική όψη, που δεν επιτρέπουν την είσοδο εύφλεκτων και βαρέως τύπου αντικειμένων.
- Δεν διέθετε ικανό σύστημα πυρασφάλειας για την άμεση κατάσβεση των εύφλεκτων υλικών.
- Δεν διέθετε εναλλακτική έξοδο κινδύνου, ενώ η κεντρική είσοδος του καταστήματος – για άγνωστους λόγους – ήταν κλειδωμένη.
- Δεν διέθετε προστατευτικά σιδερένια ρολά αποτροπής επιθετικών ενεργειών.
Αναφερόμενη δε στη διοίκηση της τράπεζας η ΟΤΟΕ καταγγέλλει πως «δεν διέθετε ούτε την απαραίτητη προνοητικότητα, αλλά ούτε και την αναγκαία ευαισθησία να δώσει εντολή στους εργαζόμενους του συγκεκριμένου καταστήματός της να μην εργασθούν σε μια ημέρα γενικής απεργίας».
αναδημοσίευση από TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου