1/6/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 1.6.2010

Η κατάπτωση των θεσμών, των αξιών και του ήθους στην εποχή μας, φαίνεται ότι δεν έχει τέλος. Τα φαινόμενα αυτά τα συναντάμε κάθε μέρα σε κάθε μας βήμα. Η κρίση που βιώνουμε δεν είναι μόνο οικονομική, είναι κρίση πολιτική, κοινωνική, ηθική, αλλά και συνδικαλιστική, που καλλιεργήθηκε από την ανεκτικότητά μας, την αδιαφορία μας και τις επιλογές μας.


Ο εργασιακός μας χώρος δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση.

Όπως όλοι γνωρίζετε υπάρχει ο Γενικός Κανονισμός Προσωπικού, ο οποίος με σαφήνεια περιγράφει τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα όλων των εργαζομένων. Στον κανονισμό αυτό αναφέρεται αναλυτικά η διαδικασία προαγωγών και τοποθετήσεων του προσωπικού σε θέσεις ευθύνης. Αρμόδιο δε όργανο και υπεύθυνο για όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές-προαγωγές-ποινές όλων των υπαλλήλων του ΤΤ ,είναι το Υπηρεσιακό συμβούλιο το οποίο προβλέπεται από το νόμο.


Η διορισμένη -από τη κυβέρνηση- διοίκηση, αγνοώντας για μια ακόμη φορά τα θεσμοθετημένα υπηρεσιακά όργανα, επιχειρεί να καπελώσει το υπηρεσιακό συμβούλιο και καλεί του συναδέλφους σε συνεντεύξεις.

Η μη εξουσιοδοτημένη «επιτροπή» αποτελούμενη από τον Γενικό Διευθυντή Λειτουργικών Υπηρεσιών, τον Α.Γ.Ε.Δ. Δικτύου, την Διευθύντρια Δικτύου, τον Διευθυντή Ανθρώπινου Δυναμικού και τον εκάστοτε περιφερειάρχη, καλεί συναδέλφους που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για θέσεις ευθύνης και σαν άλλη επιτροπή ιεράς εξέτασης του υποβάλλει ερωτήματα τύπου: α) Έχετε 2 παιδιά, αν σας κάνουμε προϊστάμενο θα καταφέρετε να αντεπεξέλθετε στις υποχρεώσεις σας; β) Είστε έγκυος, πώς ζητάτε να γίνεται προϊσταμένη; γ) Αν σας κάνουμε διευθυντή του καταστήματος, πόσους πελάτες θα μας φέρετε; δ) Είστε πολλά χρόνια στο ίδιο τμήμα, άρα είστε ανίκανη να αναλάβετε θέση ευθύνης; ε) Είστε διατεθειμένη, αν χρειαστεί, να έρθετε σε ρήξη με του υφιστάμενους σας; Αυτά τα ωραία και άλλα πολλά ρωτά η «επιτροπή» τους συναδέλφους.

Το φαιδρό και το άτοπο είναι ότι σε αυτή την επιτροπή συμμετέχουν και κάποιοι που έχουν το τίτλο του συνδικαλιστή και έχουν εκλεγεί στις τελευταίες εκλογές του σωματείου.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

- Τέτοιου είδους πρακτικές, συμπόρευσης συνδικαλιστών και διοίκησης , οδήγησαν τον τόπο στη σημερινή, απίστευτη κατάσταση.
- Οι ίδιες πρακτικές έχουν βάλει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο σε πορεία ξεπουλήματος και έχουν οδηγήσει στη συνεχιζόμενη απαξίωση του δυναμικού του.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Τ.Τ.

 Καταγγέλλει τη διαδικασία αυτή και τους συμμετέχοντες.
 Καλεί το Σύλλογο να πάρει -επιτέλους!!!- ξεκάθαρη θέση ενάντια στην επαναλαμβανόμενη παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού και των θεσμών.
 Καλεί τους συναδέλφους να αντιδράσουν δυναμικά και να μην αποδεχθούν την οποιαδήποτε προσπάθεια εκβιασμού και υποβιβασμού της δουλειάς και της προσωπικότητάς τους.

Υ.Γ. : Συνάδελφοι, συμμετοχή παντού! ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΧΑΡΗ!!!

Υ.Γ. 2 : Όσο και να προσπαθήσουν κάποιοι, δεν θα μας κλείσουν το στόμα…!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου