16/7/10

Ν.Δ - ΛΑΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ Τ.Τ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Κ.Κ.Ε ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ Κ.Κ.Ε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Αναδημοσίευση από ΝΕΑ (15.7.2010):
ΝΔ: «Σκόπιμες οι εξαγορές, αλλά με διαφάνεια»
«Ναι» υπό προϋποθέσεις λέει η Νέα Δημοκρατία στις εξαγορές και συγχωνεύσεις μεταξύ τραπεζών, αρκεί «να γίνονται με διαφάνεια και να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον».



«Υπό αυτό το πρίσμα πρέπει να αξιολογηθεί η σημερινή πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Ιδιαίτερα για την περίπτωση της Αγροτικής Τράπεζας, παραδοσιακής πηγής ρευστότητας για τον Έλληνα αγρότη», ανέφερε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Είναι πράγματι σκόπιμη η αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις. Στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι παρεμβάσεις της Πολιτείας και οι πρωτοβουλίες των ίδιων των πιστωτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να έχουν ως στόχο τη διατήρηση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, μέσω της ενίσχυσης της κεφαλαιακής επάρκειας και της ρευστότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, επισημαίνοντας ότι «ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει τονίσει ότι οι εξαγορές και οι συγχωνεύσεις είναι αναγκαίες, για να μπορέσουν οι ελληνικές τράπεζες να αντέξουν στην κρίση. Αρκεί, βεβαίως, να τηρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, να γίνονται με διαφάνεια και να προστατεύουν το δημόσιο συμφέρον».

Οι όποιες ενέργειες, συνέχισε ο κ. Σταϊκούρας, θα πρέπει να οδηγούν σε οικονομίες κλίμακας και φάσματος, στην απόκτηση ικανού μεγέθους για να αντεπεξέλθει το νέο πιστωτικό ίδρυμα στις διεθνείς προκλήσεις, στη θωράκιση των θυγατρικών του στο εξωτερικό, καθώς και στην ενίσχυση των συνθηκών ανταγωνισμού του εγχώριου τραπεζικού συστήματος.

«Ναι» στην εξαγορά λέει ο ΛΑ.Ο.Σ.
Θετικά υποδέχθηκε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά. «Μετά από τις επίμονες εισηγήσεις του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ.Γ. Καρατζαφέρη, το εγχώριο τραπεζικό σύστημα προχωρά προς συγχωνεύσεις. Η αρχή έγινε με την πρόταση για συγχώνευση της Πειραιώς με το Τ.Τ. και την Α.Τ.Ε.» σημειώνεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. καλεί την κυβέρνηση να επισπεύσει την εξαγορά: «Η κυβέρνηση, η οποία στην αρχή ήταν επιφυλακτική, υιοθετώντας όμως στη συνέχεια την πρόταση Καρατζαφέρη, πρέπει τώρα να επιταχύνει τις διαδικασίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου