20/9/10

Ο άνθρωπος… είναι η απάντηση, όποια και αν είναι η ερώτηση.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2010 οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ψηφίζουν για να εκλέξουν δύο εκπροσώπους τους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

Το Δ.Σ. του Τ.Τ. αποτελείται από έντεκα μέλη. Τα εννέα εξ αυτών, διορίζονται από την κυβέρνηση και τα δύο εκλέγονται από τους εργαζόμενους, τους οποίους και εκπροσωπούν.

Το Δ.Σ. του Τ.Τ. αποφασίζει για οτιδήποτε αφορά τη λειτουργία, την οργάνωση, την εξέλιξη, την προοπτική και το μέλλον της Τράπεζας. Αποφασίζει επίσης και για οτιδήποτε αφορά τους εργαζόμενους (αμοιβές, μεταθέσεις, προαγωγές, προσλήψεις κ.λ.π.).


Ο ρόλος των εκπροσώπων των εργαζομένων στο Δ.Σ. είναι καθοριστικός. Η διασφάλιση των συμφερόντων όλων των εργαζομένων, χωρίς κομματικούς διαχωρισμούς, προσωπικές συμπάθειες και πελατειακές συμπεριφορές, θα πρέπει να είναι όχι μόνο έργο τους, αλλά και υποχρέωσή τους .

Η γνώση, η συμμετοχή, η συλλογικότητα, η ανάληψη ευθυνών, η πρωτοβουλία, η καθημερινή δράση, το όραμα για το αύριο, η καθαρή σκέψη, αλλά και η πρόβλεψη, είναι απαραίτητο να χαρακτηρίζουν αυτούς που θα επιλέξουμε.

Στις δύσκολες ημέρες που έρχονται για την Τράπεζα και τους εργαζόμενους, πρέπει να είμαστε αποφασιστικά ενωμένοι και συσπειρωμένοι.

Να αποφασίσουμε ότι πρέπει επιτέλους να αγωνιστούμε για το μέλλον, για το ΜΑΖΙ!

Σε αυτή την χρονική συγκυρία κανείς να μη μείνει αμέτοχος.

Θα πρέπει επιτέλους να καταδικάσουμε με τη ψήφο μας, φαινόμενα συναλλαγής, συνδιαλλαγής, παραγοντισμού, προσωπικής ανέλιξης, συγκάλυψης, ενδοτικότητας, μυστικοπάθειας, υπεροψίας, διπλών ρόλων, κομματικών εντολών.

Είναι ώρα να δώσουμε απάντηση στην “κυβερνητική” πολιτική του μνημονίου σε όλα τα επίπεδα και στους εκφραστές της.

Στην πολιτική που απειλεί καθημερινά το μέλλον μας, τις δουλειές μας, το σπίτι μας, όσο και αν κάποιοι επιχειρούν καθημερινά να μας πείσουν για το αντίθετο…

Οι κομματικοί μηχανισμοί, που επιχειρούν σε κάθε ευκαιρία να ξεπουλήσουν το Τ.Τ., δεν είναι δυνατόν να επιβραβευθούν (άμεσα ή έμμεσα) με τη ψήφο σας, δίνοντας τους έτσι λευκή επιταγή για πιο αντιλαϊκές πολιτικές και για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Είναι ώρα να τιμωρήσουμε τις συνδικαλιστικές-κομματικές παρατάξεις που οδήγησαν το συνδικαλιστικό κίνημα στη σημερινή, απαξιωμένη μορφή του.

Που ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να αναφέρονται στα κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή, τραγική κατάσταση.

Είναι οι ίδιοι, που συνεχίζουν να μας παραμυθιάζουν για τις “ειλικρινείς” τους προθέσεις και για την “επαναστατική” τους διάθεση.

Ας σκεφτεί ο καθένας που δίνει τη ψήφο του και πως τη διαχειρίζεται ο εκλεκτός του. Ποιους εξυπηρετεί και με ποιους συντάσσεται. Κανείς μας δεν θα δικαιούται να πει αύριο “ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ” - “ΜΕ ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΝ” - “ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ”.

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΩΡΑ!!!

Η Συσπείρωση Εργαζομένων στο Τ.Τ. καταθέτει καθημερινά τα διαπιστευτήρια της στους συλλογικούς αγώνες. Ήταν, είναι και θα είναι παρούσα σε όλα τα μεγάλα γεγονότα με παρεμβάσεις, δράσεις και συμμετοχή.

Δεν προσπάθησε ποτέ (και ούτε θα το κάνει) να καρπωθεί συλλογικές κατακτήσεις και μαζικούς αγώνες.

Δεν ισορρόπησε ποτέ ανάμεσα σε δύο ιδιότητες. Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είναι ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

Δίνει καθημερινά τον αγώνα της μέσα στο Σύλλογο για να ανατρέψει αντιλήψεις εφησυχασμού και απάθειας.

• Θέλουμε, μαζί με τους εργαζόμενους, να εμποδίσουμε το ξεπούλημα του Τ.Τ.

• Θέλουμε να απαντήσουμε στη επαναλαμβανόμενη καταστρατήγηση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού και στις ανεξέλεγκτες προσλήψεις “ημετέρων στελεχών”.

• Θέλουμε αξιοπρεπές εργασιακό περιβάλλον ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Να αναγκάσουμε τη διοίκηση να αποκτήσει τα ίδια αντανακλαστικά σε ότι αφορά τους χώρους εργασίας, με αυτά που έχει όταν πρόκειται για τα στελέχη της.

• Θέλουμε να πούμε τα μεγάλα ΝΑΙ και τα μεγάλα ΟΧΙ όλοι μαζί.


Έχουμε ένα καθαρό και μοναδικό όραμα και αυτό υπηρετούμε. Τον άνθρωπο!



ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ…

Συσπείρωση Εργαζομένων στο Τ.Τ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου