17/11/10

ΝΑ ΜΗ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

Μετά την ολοκλήρωση των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, η Κυβέρνηση, κατ’ εντολή της τρόικας και των εργοδοτών, ετοιμάζεται να καταθέσει Σχέδιο Νόμου που αφορά στις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις των Εργαζομένων.
Όλα δείχνουν ότι κλιμακώνονται οι πιέσεις και οι προκλητικές παρεμβάσεις των εργοδοτών (τραπεζιτών και βιομηχάνων) στη Κυβέρνηση, προκειμένου να υπονομευτούν οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις έναντι των επιχειρησιακών ώστε να διευκολυνθεί η κατάργηση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Επισημαίνουμε ότι η κυβέρνηση δεν θα διασωθεί με προσχήματα, ούτε θα περιορίσει τη κατακραυγή και την καταδίκη των αντεργατικών επιλογών της από τους εργαζόμενους, αν προχωρήσει σε ένα τέτοιο αντεργατικό έγκλημα.

Αν τολμήσουν να υλοποιήσουν τη κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις περιορίζοντας την ίδια τη δημοκρατία στη χώρα μας και τα θεμελιώδη συνταγματικά δικαιώματα των εργαζομένων, θα έχουν ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου και θα φέρουν ακέραιη την ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί και μάλιστα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας.
Η ΟΤΟΕ και σύσσωμο το ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα, δεν θα μείνουν απαθείς απέναντι σε αυτή την ολοκληρωτική επίθεση γιατί μετά από αυτό οι εργαζόμενοι δεν θα έχουν τίποτα άλλο να χάσουν. Αν έχουν απομείνει έστω και λίγα ψήγματα κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης στη κυβέρνηση και στους Βουλευτές της πλειοψηφίας, οφείλουν να αντιδράσουν στα παραγγέλματα των τραπεζιτών και της τρόικας και να μην προχωρήσουν σε ισοπεδωτικές αντεργατικές ρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου