10/12/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗΣ 10/12/2010

Αθήνα 10/12/2010

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

            Μέσα στον ορυμαγδό δημοσιευμάτων και (παρά)πληροφόρησης, αλλά και στη βιαιότερη επίθεση όλων των εποχών που δεχόμαστε σαν εργαζόμενοι  και πολίτες, αναζητούμε μία επίσημη τοποθέτηση για το μέλλον του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

            Η “κυβέρνηση”,  παρά τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες τόσο του Συλλόγου Εργαζομένων στο Τ.Τ., όσο και πολιτικών φορέων, αρνείται πεισματικά να ξεκαθαρίσει  ποιο είναι το σχέδιό της για την πρώτη Τράπεζα των stress tests, που τόσο πολύ προσπάθησε να μας πείσει για τη σημαντικότητά τους.

            Εχθές για ακόμη μία φορά οι εργαζόμενοι στο Τ.Τ. βρέθηκαν “στο ίδιο έργο θεατές”, καθώς σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π. Λαφαζάνη προς τον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τα σχέδια εκποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, τη διάσπαση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και το μέλλον της Αγροτικής Τράπεζας, παρακολουθήσαμε το ίδιο θέατρο του παραλόγου που επαναλαμβάνεται τον τελευταίο χρόνο.

            Σε συγκεκριμένη ερώτηση του βουλευτή, (“Τι θα κάνετε με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο; Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο είναι μια δημόσια κερδοφόρα επιχείρηση με προοπτική και μέλλον. Τι θα κάνετε με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο; Θα το αναβαθμίσετε ως δημόσια τραπεζική δραστηριότητα, με ένα νέο ρόλο;”), ο κ. Σαχινίδης στην πρώτη του απάντηση επέλεξε να θεωρητικολογήσει περί οικονομικών μοντέλων ανάπτυξης, χωρίς καμία αναφορά στο Τ.Τ.

Όταν ο κ. Λαφαζάνης επανήλθε (“Δεν μου απαντήσατε απολύτως τίποτα, και εύχομαι να μη το κάνατε σκόπιμα, για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Ποια είναι η θέση σας για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, σας ρωτώ. Σας το υπέβαλα με την ερώτηση που κατέθεσα. Σας το είπα και με την ομιλία μου. Τηρείτε σιγή ιχθύος! Δεν είναι δυνατόν να μην μιλάτε για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, για την προοπτική και για το μέλλον του. Τι προτίθεστε να κάνετε επιτέλους με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο; Είναι στις προθέσεις σας να το εκποιήσετε ή όχι;” ), ο κ. Σαχινίδης έδωσε συνέχεια στην παράσταση: “Αναφέρεστε μονίμως σε εκποίηση και σε ξεπούλημα, κύριε συνάδελφε και επικαλείστε συνέχεια και το παράδειγμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Δεν βγήκε η Κυβέρνηση αυτή τη στιγμή να πει: «Ξέρετε κάτι; Εμείς πάμε να πουλήσουμε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο». Εμείς αυτή τη στιγμή προσπαθούμε να θωρακίσουμε το τραπεζικό σύστημα. Πήραμε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες μέσα από τη δημιουργία του ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας στο οποίο δώσαμε 10 δισεκατομμύρια για να ενισχύσει κεφαλαιακά όποια τράπεζα αν χρειαστεί. Προχωρήσαμε στην επέκταση του πυλώνα των εγγυήσεων με 25 δισεκατομμύρια. Όποια τράπεζα θέλει μπορεί να έρθει να πάρει απ' αυτές τις εγγυήσεις.”
ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ…

Ολόκληρη τη συζήτηση μπορείτε να τη διαβάσετε στο autonomi-sispeirositt.blogspot.com ή στο www.iskra.gr .

Η Συσπείρωση Εργαζομένων στο Τ.Τ. έχει συγκεκριμένη θέση για όσα διαδραματίζονται τον τελευταίο καιρό στο Τ.Τ., αλλά και γενικότερα στον τραπεζικό χώρο.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και όποιος κάνει πως δεν τα αντιλαμβάνεται δεν μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του άμοιρο ευθυνών.

ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΠΩΛΕΙΤΑΙ!!!
Ο συνδυασμός της συντονισμένης αρθρογραφίας σε εφημερίδες και διαδίκτυο περί πώλησης του Τ.Τ., της διοικητικής αδράνειας για την ανάπτυξη της Τράπεζας, των όρων του επικαιροποιημένου μνημονίου που αναφέρονται σε πλήρη εκποίηση των κρατικών συμμετοχών (άρθρο 16, παρ.3 : Η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο διάθεσης της άμεσης συμμετοχής της στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και της έμμεσης συμμετοχής της στην Τράπεζα Αττικής. Αυτές οι συμμετοχές θα μπορούσαν να πωληθούν όταν η κυβέρνηση αξιολογήσει τις συνθήκες ως κατάλληλες , λαμβάνοντας επίσης υπόψη της τις απαιτήσεις προληπτικής εποπτείας στην επιλογή μελλοντικών αγοραστών.)  και της άρνησης της “κυβέρνησης” να ξεκαθαρίσει τη θέση της οδηγούν ξεκάθαρα στο παραπάνω συμπέρασμα.
Είναι πλέον φανερό ότι ο επόμενος εργασιακός κλάδος που στοχοποιείται είναι αυτός των τραπεζοϋπαλλήλων. Η οριζόντια μείωση μισθών 10% στην Α.Τ.Ε., το πρόγραμμα “εθελουσίας” αργίας στην Πειραιώς (sabbatical), οι απολύσεις και το κλείσιμο καταστημάτων στη Citibank, δεν μπορούν να μας αφήνουν πλέον αδιάφορους. Η τυφλή επίθεση δε θα αργήσει να έρθει και στο δικό μας χώρο.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΟ Τ.Τ.

-  Καλεί όλους τους εργαζόμενους σε πλήρη επαγρύπνηση.
-  Καλεί όλους τους συναδέλφους και το σύνολο των παρατάξεων σε κοινές δράσεις και συμμετοχή. Πρέπει επιτέλους, ο εργαζόμενος να πάρει απαντήσεις για το που οδηγείται το Τ.Τ. από πλευράς διοίκησης.
-  Εκφράζει την αλληλεγγύη της στους συναδέλφους της Α.Τ.Ε. και του Τ.Π.Δ.
-  Καλεί σε καθολική συμμετοχή ΟΛΩΝ στην πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου