2/12/10

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ – ΟΤΟΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Σήμερα (1/12/10) στις 03.00 το απόγευμα έγινε συνάντηση του Προεδρείου της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου των Εργαζομένων στην Αγροτική τράπεζα με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Υφυπουργό κ. Φίλλιπο Σαχινίδη με αντικείμενο τις εξελίξεις στην Αγροτική.
Η ΟΤΟΕ και ο Σύλλογος των Εργαζομένων, έθεσαν από κοινού τις θέσεις τους που αφορούν στην στήριξη της Αγροτικής Τράπεζας και στη συνέχιση του ρόλου της, ενώ, ταυτόχρονα, επεσήμαναν τη δέσμευση της Κυβέρνησης στην πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος για τη δημιουργία δημοσίου πυλώνα Τραπεζών.

Τόνισαν, ιδιαίτερα, ότι στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που απαιτείται διάλογος και κοινή προσπάθεια από όλους για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, είναι αδιανόητο η Κυβέρνηση να εξετάζει σενάρια μείωσης των αποδοχών των εργαζομένων και συρρίκνωσης των εργασιών της Τράπεζας, ως τρόπους αντιμετώπισης της δύσκολης οικονομικής κατάστασης.
Επεσήμαναν, ακόμα, ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις ναρκοθετούν τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις, γεγονός που θα οδηγήσει σε μονόδρομο κλιμάκωσης αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Η ΟΤΟΕ και ο Σύλλογος των Εργαζομένων, δήλωσαν κατηγορηματικά, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν τις καθοδηγούμενες από την Τρόικα ενέργειες της κυβέρνησης, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος με τους εργαζομένους και δεν θα αποδεχθούν σε καμία περίπτωση τετελεσμένα σε βάρος των εργαζομένων.
Ο Υπουργός απαντώντας στις θέσεις της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου, τόνισε ότι, οι υποχρεώσεις της Κυβέρνησης την οδηγούν στην λήψη μέτρων αλλά δεν θα ήθελε με τις παρεμβάσεις της να δημιουργήσει πρόβλημα στις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις.
Επεσήμανε, ότι, τα χρονικά περιθώρια είναι ιδιαίτερα στενά, δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα παρά μόνο ότι πριν από οποιεσδήποτε αποφάσεις θα είναι ανοιχτός σε διάλογο τόσο ο ίδιος, ως Υπουργός Οικονομικών, αλλά και η Διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας η οποία, όπως τόνισε, πρέπει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια συνεννόησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.
Στη κατεύθυνση αυτή δήλωσε, ότι, θα συνεννοηθεί με τον Διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας κ. Θεοδ. Πανταλάκη, στον οποίο θα συστήσει την άμεση έναρξη διαλόγου με τον Σύλλογο των Εργαζομένων με στόχο την αναζήτηση λύσεων.
Η ΟΤΟΕ ξεκαθάρισε, ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθεί αμφισβήτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και θα συνεδριάσει αύριο (2/12/10) στα πλαίσια της Εκτελεστικής Γραμματείας, θα αξιολογήσει συνολικά τις θέσεις του Υπουργού Οικονομικών, θα σταθμίσει τις εξελίξεις και θα πάρει αποφάσεις.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΟΤOE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου