28/2/11

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΟΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΝΟ. 4 ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!!! ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ


    Με τη δημοσιοποίηση και της τέταρτης κατά σειρά, επικαιροποίησης του Μνημονίου, γίνεται ακόμη πιο ξεκάθαρος ο εγκλωβισμός της κυβέρνησης σε μια πολιτική, όχι μόνο αντικοινωνική και αντεργατική, αλλά κυρίως αδιέξοδη. Πολιτική που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας και των πολιτών της για τις επόμενες δεκαετίες. Ούτε αποτελέσματα έχει ο “μονόδρομος” της κυβέρνησης και των τροϊκανών συνομιλητών της, ούτε δυστυχώς μπορούν και να αντιληφθούν, ότι με αυτόν ακριβώς τον τρόπο κάνουν ότι περνά από το χέρι τους, για να εξαθλιώσουν την κοινωνία και να βουλιάξουν την χώρα οριστικά.
Σε συνέχεια του Μνημονίου Νο. 3 του περασμένου Νοέμβρη, γίνεται και στο νέο Μνημόνιο ξεχωριστή και μακροσκελής αναφορά στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα. Χωρίς αμφιβολία, πια, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα δώσει όλα στους τραπεζίτες, και μάλιστα με τρόπο απροκάλυπτο και προκλητικό.
Μαζί με το νέο δώρο των εγγυήσεων ύψους 30 δις ευρώ, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να παρέμβει και νομοθετικά, καταργώντας ακόμα και συμβατικά ρυθμισμένα εισοδήματα των τραπεζοϋπαλλήλων. Ενισχύοντας έτσι ακόμη περισσότερο τους τραπεζίτες και βοηθώντας τους να πραγματοποιήσουν τον επί χρόνια διακηρυγμένο στόχο τους: να περιορίσουν το μισθολογικό τους κόστος...
Λες και, αν συμβεί αυτό, θα ωφεληθεί η κοινωνία και ο συναλλασσόμενο με τις τράπεζες κοινό. Την ώρα, μάλιστα, που οι τραπεζίτες ελάχιστα χρήματα διοχετεύουν στην αγορά από τα 68 δις ευρώ που έχουν χορηγηθεί  στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα από το ελληνικό δημόσιο με διάφορες μορφές την τελευταία διετία.
Έχουμε να κάνουμε με μια επιθετική νεοφιλελεύθερη πολιτική, που ισοπεδώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Απέναντι σε όλα αυτά, οι τραπεζοϋπάλληλοι δεν έχουν άλλη λύση, από το να οργανώσουν σε όλα τα επίπεδα την αντίστασή τους.
Οι σύλλογοι και η ΟΤΟΕ οφείλουν να μπουν μπροστά  σε έναν αγώνα για ένα διαφορετικό τραπεζικό σύστημα, που δε θα λειτουργεί για να απομυζά κέρδη, αλλά για να στηρίζει την παραγωγική ανάπτυξη της χώρας επ' ωφελεία της κοινωνίας. Μια τέτοια λειτουργία των τραπεζών είναι προφανώς στον αντίποδα του ξεπουλήματος τους στα  μεγάλα διεθνή και εγχώρια  κερδοσκοπικά συμφέροντα, που η κυβέρνηση πλέον απροκάλυπτα προωθεί
Αρκετά πληρώσαμε τα κέρδη των τραπεζιτών. Αρκετά πληρώσαμε, και πληρώνουμε στη συνέχεια, τις επιπτώσεις της αλόγιστης λειτουργίας των τραπεζών.
Τα συνδικάτα του χώρου  πρέπει πλέον να σταματήσουν να περιγράφουν την κατάσταση, να αναλύουν τις συνέπειες και να καταδικάζουν τα μέτρα με ανέξοδες κορώνες που πολλές φορές σπέρνουν την ηττοπάθεια και την μοιρολατρία.
Οι εργαζόμενοι θέλουν από τα συνδικαλιστικά τους στελέχη σήμερα να τους ενημερώσουν να τους εμπνεύσουν και κύρια να μπουν μπροστά σε δράσεις που δεν θα υπολογίζουν τις κομματικές τους δεσμεύσεις και τα προσωπικά τους μικροσυμφέροντα.
Να αντισταθούμε και  να βάλουμε αποφασιστικά φραγμό στα σχέδια τραπεζιτών – κυβέρνησης – τρόικα.
Μαζί με τους εργαζόμενους όλης της χώρας, μαζί με τους πολίτες που αντιστέκονται στην αυθαιρεσία και στην ακρίβεια, ενισχύουμε το ποτάμι της αντίδρασης, που φουσκώνει και στο τέλος θα ακυρώσει τις “μονόδρομες” αδιέξοδες πολιτικές που σχεδιάζουν ένα μέλλον “αριθμών και κερδών” αντί για κοινωνική ευημερία και πρόοδο.
Τώρα ανυποχώρητη αγωνιστική δράση,
ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ  μπορούμε  να τους σταματήσουμε!
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΝΟΜΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ
26/2/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου