9/6/11

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΒΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΤΤ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ!

ΑΦΟΥ ΔΙΕΣΩΣΕ ΤΗΝ 'ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗ' Τ ΒΑΝΚ (ΠΡΩΗΝ ΑΣΠΙΣ) ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΤ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΙΟΛΑΣ!
ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!
Σε προχωρημένο επίπεδο, βρίσκονται όπως όλα δείχνουν, οι συζητήσεις για την συγχώνευση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΤΤ) με την Τ Bank (πρώην Ασπίς Bank).
Από τη μεριά του, το Χρηματιστήριο Αθηνών προχώρησε στην αναστολή της διαπραγμάτευσης των μετοχών των δύο τραπεζών, ενώ αύριο Παρασκευή 10 Ιουνίου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΤ, θα συνεδριάσει με μοναδικό θέμα την πρόταση συγχώνευσης με το ΤΤ.

Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται πως με την πράξη αυτή η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, δεν κάνει τίποτα άλλο παρά μια απέλπιδα προσπάθεια να ανοίξει τον εδώ και καιρό προαναγγελθέντα γύρο συγχωνεύσεων και εξαγορών, με σκοπό τη δημιουργία ενός ακόμα πιο καρτελοποιημένου ιδιωτικού τραπεζικού συστήματος.
Δυστυχώς όμως πρόκειται για κάτι πολύ – πολύ χειρότερο.
Είναι ευρέως γνωστό στους κύκλους της τραπεζικής αγοράς, πως η Aspis Bank, συμφερόντων Ψωμιάδη, ήταν ουσιαστικά πτωχευμένη, όπως άλλωστε και οι ασφαλιστικές εταιρίες του ομίλου (Commercial Value, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ).
Το "κανόνι" του ασφαλιστικού ομίλου Ασπίς το καλοκαίρι του 2009, είχε συνταράξει την ασφαλιστική αγορά, αφήνοντας παράλληλα δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους "ξεκρέμαστους" και με οφειλές χιλιάδων ευρώ, σε ιδιωτικές κλινικές (και όχι μόνο).
Σημειώνεται πως οι ως άνω 3 εταιρίες, συμμετέχουν ακόμα με ποσοστό 24% στο μετοχικό κεφάλαιο της T Bank.
Εδώ και αρκετούς μήνες, ο κ. Ψωμιάδης "φιλοξενείται" μεν στον Κορυδαλλό, η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου όμως επέλεξε, για "περίεργους" λόγους, να διασώσει την πτωχευμένη Aspis Bank, αντί να προβεί στην εκκαθάρισή της. Αρκεί να αναφέρουμε πως ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειάς της έφτασε ακόμα και στο 2,25% (όταν ο ελάχιστος επιτρεπόμενος από το νόμο είναι το 8%...).
Παράγοντες της αγοράς επεσήμαναν στην Iskra, πως από τη μια η Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου δεν ήθελε να αναγκαστεί να αποζημιώσει τους καταθέτες της Aspis Bank μέσω του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων αλλά κυρίως να μην "κάψει" τον Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Προβόπουλο, ο οποίος, (σύμφωνα με τους παράγοντες της αγοράς που μίλησαν στην Iskra), όφειλε να είχε κινηθεί για να προλάβει τις τραγικές εξελίξεις στην Aspis Bank!
Η διάσωση της Aspis Bank και η μετονομασία της σε T Bank, ήρθε τον περασμένο χρόνο με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριo να συνεισφέρει, κατόπιν κυβερνητικής εντολής, €48,37 εκατ. στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, την οποία εξήγγειλε η Aspis. Έτσι από τότε το ΤΤ, συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της T Bank, με ποσοστό 32,90% πετώντας εκατομμύρια ευρώ, σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, καθώς ακόμα και τώρα η καθαρή θέση της T Bank, θεωρείται αρνητική από τους παράγοντες της αγοράς!
Με αυτά και με αυτά, τώρα το ΤΤ, απορροφά το νεκροζώντανο ζόμπι, της Τ Bank, προκειμένου, να το κρύψει ουσιαστικά στην ντουλάπα!
...Ολοκληρώνοντας έτσι άλλο ένα έγκλημα της μνημονιακής κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου, εις βάρος του ελληνικού λαού...


αναδημοσίευση από Iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου