29/11/11

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΟΤΟΕ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29.11.2011

Στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ, σήμερα 29/11/2011, συζητήθηκε η τελευταία πρόκληση του μαύρου κυβερνητικού μετώπου ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑ.Ο.Σ. με την έκδοση «ερμηνευτικής» εγκυκλίου από το Υπουργείο Οικονομικών, με την οποία εντάσσει τους εργαζόμενους του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο άρθρο 31, του πρόσφατα ψηφισθέντος πολυνόμου, και προβλέπει μείωση των αποδοχών των συναδέλφων κατά 35% στο μέσο μισθολογικό κόστος του Τ. Τ. της 31/12/2009.


Αυτή η έσχατη αντεργατική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ακολουθεί την από 1/11/2011 μείωση των αποδοχών κατά 25% των συναδέλφων μας στην Αγροτική Τράπεζα και εντείνει την προσπάθεια για πλήρη διάλυση της κλαδικής μας σύμβασης.
Η Ε.Γ. της ΟΤΟΕ αναγνώρισε την απειλή ως ζήτημα όλου του κλάδου και όχι ως μεμονωμένο πρόβλημα του Συλλόγου του Τ. Τ. και αποφάσισε να αντιδράσει και με αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Κι εδώ σταματά με ευθύνη της ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ η όποια θετική αντιμετώπιση αυτού του κυρίαρχου προβλήματος.

Το πολιτικό πλαίσιο του προβλήματος, από πλευράς τους, κρίνεται παντελώς ανεπαρκές, αφού δεν αναγνωρίζει και επομένως δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τη συνολική επίθεση σε όλους τους εργαζόμενους της χώρας και φυσικά στους τραπεζοϋπάλληλους.
Κι αυτό συνοψίζεται στα παρακάτω σημεία, χωρίς να τα υιοθετεί η πλειοψηφία της ΟΤΟΕ, που είναι και η πρότασή μας:
·        Ένταξη όλου του συνδικαλιστικού κινήματος, άρα και της ΟΤΟΕ, σε αρραγές μέτωπο για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και φυσικά της σημερινής κυβέρνησης που την υπηρετεί , αφού άλλωστε  στερείται κάθε λαϊκής νομιμοποίησης και αποτελεί απειλή για συντριβή των αμοιβών μας σε επίπεδα απόλυτης φτώχειας και κατάργησης οποιασδήποτε προστασίας, είτε αυτή περιλαμβάνεται σε κλαδικές είτε σε επιχειρησιακές συμβάσεις. Με την παραμονή αυτής της κυβέρνησης, που είναι απόλυτα εναρμονισμένη στην υλοποίηση των εντολών  της τρόικας, ας αναλογιστούμε  για ποιον Σύλλογο θα χτυπήσει η καμπάνα την επόμενη φορά.
·        Συντονισμός της ΟΤΟΕ με όλους τους συνδικαλιστικούς κλάδους και με κοινές αγωνιστικές πολύμορφες κινητοποιήσεις να συμμαχήσει με όλη την κοινωνία, που στενάζει κάτω από τη μπότα της κοινωνικής και οικονομικής εξαθλίωσης που προωθεί το μεγάλο κεφάλαιο της Ε.Ε. με εκφραστές την τρόικα και απόλυτη ευθύνη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟ.Σ.

·        Η ΟΤΟΕ οφείλει να ενεργοποιήσει όλες τις δυνάμεις της, με γενικές συνελεύσεις όλων των Συλλόγων, δυναμικές ενέργειες και δράσεις που απαιτούνται και διαθεσιμότητα όλων των συνδικαλιστικών στελεχών της, έτσι ώστε να ενεργοποιήσει και να ενώσει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

·        Να  προτείνουμε μέτρα προστασίας με όρους κοινωνικών συμμαχιών και ευαισθησίας, όπως για τα χαράτσια η  ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Ελάφρυνση των δανειακών υποχρεώσεων, σε τέτοιο βαθμό, που να διασφαλίζεται η ανάγκη αξιοπρεπούς διαβίωσης των δανειοληπτών, αντίστοιχα με τη μείωση των εισοδημάτων τους, που μπορεί να φτάνει και σε ολική απαλλαγή στην περίπτωση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων καθώς και των ανέργων.
·        Η ΟΤΟΕ πρέπει να υιοθετήσει και να προβάλει και γενικότερα αιτήματα όπως
η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους χωρίς μνημόνια και μέτρα διάλυσης της κοινωνίας, την άμεση εθνικοποίηση όλων των τραπεζών και κοινωνικός έλεγχός τους από την πλευρά των εργαζομένων στην κατεύθυνση μιας άλλης λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος υπέρ των εργαζομένων και των αδύνατων κοινωνικών ομάδων.
Τέλος το Αυτόνομο Δίκτυο πρότεινε και έγινε αποδεκτό την σημαντική οικονομική ενίσχυση των απεργών της Χαλυβουργίας και του συγκλονιστικού αγώνα που δίνουν στο δικό τους μέτωπο για την επιβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου