12/8/09

ΜΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ Η ΟΤΟΕ ΣΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

Με 24ωρη Πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση σε όλες τις Τράπεζες στις 20 Αυγούστου 2009 αποφάσισε να απαντήσει η ΟΤΟΕ στις δικαστικές επιθέσεις και στην αδιαλλαξία της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) αλλά και στην προκλητική στάση των τραπεζιτών που επιδιώκουν να επιτύχουν κατάργηση των Κλαδικών Σ.Σ.Ε. και να καταφέρουν σοβαρό πλήγμα στην ανεξάρτητη αρχή του Οργανισμού Μεσολάβησης & Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).
Συγκεκριμένα, η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΤΟΕ που βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση αποφάσισε την προκήρυξη της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης όλων των τραπεζοϋπαλλήλων την ημέρα της Δίκης των ασφαλιστικών μέτρων (20 Αυγούστου) κατά της ΟΤΟΕ και του ΟΜΕΔ, μέσω της οποίας η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ) και εννέα Τράπεζες, επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τη δικαιοσύνη, για να αναστείλουν και τελικά να καταργήσουν τη διαδικασία της Μεσολάβησης και τη λειτουργία του ΟΜΕΔ και έτσι να αμφισβητήσουν τις αρχές του διαλόγου και των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και ταυτόχρονα τους θεσμούς και τους κανόνες του Συντάγματος, των Νόμων και της Δημοκρατίας.

Η αγωνιστική απάντηση της ΟΤΟΕ και η κλιμάκωση του αγώνα των τραπεζοϋπαλλήλων σε όλα τα επίπεδα είναι μονόδρομος, δεδομένου ότι η επίθεση των εργοδοτών και των εργοδοτικών τους οργανώσεων (ΕΕΤ – ΣΕΒ – ΕΣΤΕ) εντείνεται μέρα με την ημέρα και γίνεται όλο και πιο απροκάλυπτη με τη Κυβέρνηση να παρακολουθεί ως απλός θεατής και στην πραγματικότητα ως ηθικός αυτουργός της αυθαιρεσίας τους, λες και έχει εκχωρήσει στους εργοδότες το ρόλο της διακυβέρνησης της χώρας.

Η ΟΤΟΕ οδηγείται στο συμπέρασμα αυτό γιατί ενώ οι εργοδότες και όχι μόνο στις Τράπεζες, αμφισβητούν τους θεσμούς της Δημοκρατίας και της λειτουργίας του Κράτους, η στάση της Κυβέρνησης χαρακτηρίζεται από μια πολιτικά απαράδεκτη απάθεια που δημιουργεί σκέψεις συνενοχής όταν είναι φανερό ότι δεν μπορεί ή δεν θέλει να επιβάλλει αυτό που είναι Πολιτικά, Δημοκρατικά, Συνταγματικά και Δεοντολογικά ορθό ακόμα και στους διορισμένους απ’ αυτήν Διοικητές επιχειρήσεων κρατικού ενδιαφέροντος.

Οι ευθύνες της Κυβέρνησης γίνονται ακόμα πιο σοβαρές όταν οι αυθαιρετούντες τραπεζίτες έχουν ήδη ενισχυθεί με κρατική βοήθεια (δηλαδή με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων) για να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης και συνεχίζουν να προκαλούν, παραμένοντας κοινωνικά ανάλγητοι.

Η ΟΤΟΕ θα δώσει τη μάχη της υπεράσπισης, των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων με όλες της τις δυνάμεις, έχοντας δίπλα της τους εργαζομένους στις Τράπεζες και σύσσωμο το ελληνικό συνδικαλιστικό κίνημα.



  • Καλούμε τους τραπεζίτες να εγκαταλείψουν έστω και τώρα την προκλητική στάση των επιθέσεων κάθε μορφής ενάντια στην ΟΤΟΕ και στους θεσμούς του Κράτους και της Δημοκρατίας.









  • Καλούμε τη Κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις πολιτικές πρωτοβουλίες που της υπαγορεύει ο ρόλος της, εγκαταλείποντας τη στάση της ανοχής και της συγκάλυψης των αυθαιρεσιών των τραπεζιτών και των εργοδοτικών τους οργανώσεων.









  • Καλούμε τα Κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου να καταδικάσουν την προκλητικότητα και τις αυθαιρεσίες των τραπεζιτών και να πιέσουν τη Κυβέρνηση να βγει από το λήθαργο της ένοχης απάθειας.









  • Καλούμε όλους τους εργαζομένους στις Τράπεζες και όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων και της ΟΤΟΕ που θα συνεδριάσουν στις 20 Αυγούστου το πρωί (ημέρα της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης) στα δικαστήρια της Ευελπίδων, να δώσουν μαχητικά και αποφασιστικά το αγωνιστικό παρόν στη μεγάλη προσπάθεια της ΟΤΟΕ για την υπεράσπιση των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και κατ’ επέκταση την ύπαρξη του συνδικαλιστικού κινήματος στις Τράπεζες.




  • Η ΟΤΟΕ θα είναι παρούσα παντού και πάντα παρακολουθώντας όλες τις εξελίξεις και θα δώσει τη μάχη της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των τραπεζοϋπαλλήλων και των αρχών της Δημοκρατίας μέχρι τη τελική νίκη.



    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου