3/11/09

Να μπει τέλος στη ζούγκλα της ελαστικής εργασίας τώρα.

Ένα μήνα μετά τις εκλογές και οι προεκλογικές διακηρύξεις της κυβέρνησης για «κατάργηση του εργασιακού μεσαίωνα» αποδεικνύονται φρούδες.
Η απόφαση της κυβέρνησης για κατάργηση των stage στο δημόσιο και η απόλυση όλων των συμβασιούχων, γίνεται για καθαρά δημοσιονομικούς λόγους, για να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες και όχι γιατί πρέπει να καταργηθεί το αίσχος αυτών των μορφών εργασίας.
Η διατήρησή τους στον ιδιωτικό τομέα, η μη κατάργηση της ενοικιαζόμενης εργασίας και οι εξαγγελίες για συνέχιση της πολιτικής των προσλήψεων ορισμένου χρόνου και έργου στο δημόσιο το επιβεβαιώνουν.

Στο όνομα της δήθεν αξιοκρατίας οδηγούνται στην ανεργία και την απόγνωση χιλιάδες νέοι κυρίως άνθρωποι, όταν είναι γνωστό ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, χρησιμοποίησαν και συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το δημόσιο ως χώρο κομματικής λαφυραγώγησης.
Αν η κυβέρνηση είχε την πολιτική βούληση να βάλει τέρμα στις επισφαλείς εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό, το πρώτο που θα έπρεπε να κάνει θα ήταν να καταθέσει σχέδιο νόμου που να καταργεί τα stage, τις συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου, τη μερικά απασχόληση και τις εργολαβίες, καθώς και όλο το αντεργατικό θεσμικό πλαίσιο που ψήφισαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
Αν προχωρούσε στην ψήφιση ενός τέτοιου νόμου και αν προκηρύσσονταν όλες οι κενές οργανικές θέσεις, τότε θα μπορούσαμε να συζητήσουμε τι θα γίνει με το υπηρετούν σήμερα προσωπικό, με γνώμονα πάντα τη στελέχωση όλων των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό.
Η δική μας απάντηση στους επικοινωνιακούς χειρισμούς της Κυβέρνησης πρέπει είναι μία:
• Κατάργηση τώρα ΟΛΩΝ ανεξαιρέτως των μορφών ελαστικής εργασίας (μπλοκάκι, ενοικιαζόμενοι-δανειζόμενοι οκταμηνίτες κλπ) σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και η θεσμοθέτηση μιας ενιαίας μόνιμης σχέσης εργασίας στο δημόσιο και αορίστου χρόνου στον ιδιωτικό τομέα.

Διεκδικούμε τέλος
•Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς και εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις πάνω από 24 μήνες
•Την προκήρυξη άμεσα όλων των υπόλοιπων κενών οργανικών θέσεων εργασίας στο δημόσιο και τους ΟΤΑ με πανελλήνιους διαγωνισμούς μέσω ΑΣΕΠ.

•Την αναγνώριση αναδρομικά όλων των ασφαλιστικών, μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στα stage.

•Την κατάργηση όλων των Δημοτικών Επιχειρήσεων και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους και του προσωπικού στους Δήμους και τα Ν.Π.Δ.Δ. των ΟΤΑ. και

•Την εφαρμογή ενός ενιαίου πλαισίου αμοιβών για όλους τους εργαζόμενους των ΟΤΑ ανεξάρτητα σχέσεις εργασίας ή φορέα απασχόλησης, με βάση τη Σ.Σ.Ε της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Η Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α. καλεί τέλος όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων και να συμμετέχουν στην πανελλαδική τους κινητοποίηση την Πέμπτη 5 Νοέμβρη
Αθήνα Νοέμβρης 2009 Α.Σ.Κ.-Ο.Τ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου