6/11/09

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΤΟΕ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

δελτίο τύπου ΟΤΟΕ

Αθήνα, 6.11.09

Θετικό κλίμα επικράτησε στην σημερινή συνάντηση της ΟΤΟΕ με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου και του Υφυπουργού κ. Σαχινίδη, κατά την οποία υπήρξε κατανόηση των θέσεων της ΟΤΟΕ ενώ, ταυτόχρονα, διαπιστώθηκε βούληση εποικοδομητικού διαλόγου με τη Κυβέρνηση για όλα τα θέματα που αφορούν στους εργαζόμενους και στη λειτουργία των Τραπεζών.

Η ΟΤΟΕ παρέδωσε υπόμνημα με τις θέσεις της για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και ενημέρωσε αναλυτικά τον Υπουργό και τον Υφυπουργό για την στάση της Διοίκησης Αράπογλου της Εθνικής Τράπεζας που συνεχίζει να απειλεί με δικαστικές διώξεις την ΟΤΟΕ, τον ΟΜΕΔ και τους εργαζομένους.
Η ΟΤΟΕ ενημέρωσε, επίσης, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για την πρόθεσή της να συμβάλλει μέσα από έναν εποικοδομητικό διάλογο με τις Τράπεζες για την αντιμετώπιση των συνεπειών της Χρηματοπιστωτικής Κρίσης η οποία, όμως, αποκρούστηκε προκλητικά από τις Τράπεζες όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση.
Ο Υπουργός Οικονομικών απάντησε λέγοντας χαρακτηριστικά:
«… ότι υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις, όμως, όσα λέγαμε προγραμματικά για τις Τράπεζες θα ισχύσουν κατά γράμμα και το πρόγραμμα της Κυβέρνησης θα εφαρμοσθεί κανονικά»
Επεσήμανε, ακόμα, ότι το θέμα των Bonus θα εξετασθεί συνολικά μαζί και με άλλα ζητήματα που αφορούν στην εποπτεία, στις πρακτικές των Τραπεζών και στην τήρηση των θεσμών, καταλήγοντας ότι στη συνέχεια θα συναντηθεί με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.
Η ΟΤΟΕ ευχαρίστησε τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Οικονομικών για την άμεση ανταπόκρισή τους και δήλωσε ότι θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην κατεύθυνση μιας νέας λειτουργίας του Χρηματοπιστωτικού Συστήματος, το οποίο πρέπει να σέβεται το Σύνταγμα και τους Νόμους και να λειτουργεί σε όφελος των κοινωνικών αναγκών και της οικονομικής ανάπτυξης.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΤΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου