19/12/11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΤΤ-19.12.2011


1.   
1.                   Τα θερμά μας συγχαρητήρια στις εκπροσώπους μας στο Δ.Σ. της Τράπεζας κ.κ. Παπαδοπούλου και Κέστη για τις προαγωγές τους!

2.                 Τα θερμά μας συγχαρητήρια στις συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για το δρόμο που ανοίγουν στους εργαζόμενους του Τ.Τ..
Είναι πλέον πασιφανές! Ο ΜΑΡΞ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ 128 χρόνια μετά το θάνατό του! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Τα μέσα παραγωγής περνάνε υπό εργατικό έλεγχο!!!
Ειδικά στο Τ.Τ., η συγκεκριμένη εργατική νίκη είναι η δεύτερη φορά που επιτυγχάνεται…

3.                 Η Συσπείρωση Εργαζομένων στο Τ.Τ. ζητάει μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ από όλες τις συναδέλφισσες και από όλους τους συνάδελφους, γιατί δεν κατάφερε να αντιληφθεί το μέγεθος της πραγματικά πρωτοπόρας και ριζοσπαστικής συνδικαλιστικής τακτικής των δύο άλλων παρατάξεων.
Τα βήματα είναι απλά και δοκιμασμένα: α) Συνδικαλιζόμαστε, β) Θέτουμε υποψηφιότητα στις εκλογές του Σωματείου, γ) Καταγγέλλουμε (πάντα) την ανάλγητη Διοίκηση, δ) Φροντίζουμε να τα έχουμε καλά με όλους και με όλα, ε) Εκλεγόμαστε, ζ) Θέτουμε υποψηφιότητα στις εκλογές για τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Τράπεζας, η) Επανάληψη των γ-δ-ε, θ) Το Δ.Σ. της Τράπεζας μας προτείνει διοικητικό πόστο, ι) Σπεύδουμε να το αποδεχθούμε, κ) Το σχέδιο πέτυχε! Καταλάβαμε τη Διοίκηση!!!




Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Κανείς, μα κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών για το σημερινό ξήλωμα της κοινωνίας μας. Μπορεί να μην τα φάγαμε (όλοι) μαζί, αλλά (σχεδόν) όλοι μαζί τους ανεχτήκαμε.

Την ώρα που η κοινωνία στενάζει από τις λυσσαλέες επιθέσεις της “κυβέρνησης” του μαύρου μετώπου [ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ.- Νοσταλγών του Μεταξά, του Χίτλερ, της Μακρονήσου και της επταετίας] και ψάχνει απεγνωσμένα διεξόδους και στηρίγματα, το συνδικαλιστικό κίνημα (σε όλα τα επίπεδα) πασχίζει να αποδείξει ότι καλώς απαξιώνεται και χλευάζεται από το σύνολο του κόσμου της εργασίας.

Εμείς δηλώνουμε ότι με όσους ακολουθούν τέτοιες συνδικαλιστικές-προσωπικές πρακτικές, δεν θέλουμε να έχουμε ούτε πυρετό μαζί τους!

Στο Δ.Σ. της Τράπεζας (16/12/2011), αποφασίστηκε από τη μία η συγχώνευση της T-Bank και από την άλλη η προαγωγή των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων από Διευθυντικά Στελέχη σε ΑΓΕΔ (και άλλες οργανογραμματικές αλλαγές) .

Αποδεικνύεται λοιπόν, ότι μόνο τυχαίος δεν ήταν ο επικοινωνιακός οργασμός, από μέρους της Διοίκησης, την τελευταία εβδομάδα. Είναι τυχαία η ανακοίνωση προς τους συναδέλφους των εταιριών, όταν δύο χρόνια τώρα ως διοικητής του ΤΤ δεν έχει αναφέρει τίποτα για το θέμα και ξαφνικά λίγο πριν την συγχώνευση, τοποθετείται για πρώτη φορά δημόσια; Το λιγότερο που μπορεί να σκεφτεί κανείς είναι ότι ο κ. Παπαδόπουλος προσπαθεί να θολώσει τα νερά. Αν ήθελε να το κάνει, θα είχε ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία προσλήψεων χωρίς ασαφείς ανακοινώσεις, στις οποίες δεν μας έχει συνηθίσει κιόλας.

Εμείς συνιστούμε σε όλους να κρατάνε πολύ μικρό καλάθι όταν, εν καιρώ μνημονίων και πραξικοπηματικά διορισμένων “κυβερνήσεων”, μια Διοίκηση υπόσχεται προσλήψεις, ανάπτυξη και λαγούς με πετραχήλια.

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρεί ότι, το ζήτημα της συγχώνευσης με την T-Bank, είναι μέγιστο, αλλά θα πρέπει να προσεγγισθεί με ιδιαίτερη προσοχή. Θα πρέπει πρώτα να μάθουμε με ποιες διαδικασίες, με ποιο business plan, με ποια οικονομικά στοιχεία και αναλύσεις, με ποιο σκοπό και με τι στόχο προχώρησε (νύχτα) η συγκεκριμένη κίνηση. Με τί εντολές και υπό πιο έλεγχο!

Για το ζήτημα δεσμευόμαστε να επανέλθουμε με νέα ανακοίνωση, μόλις έχουμε στα χέρια μας τα πλήρη στοιχεία.     


Η Συσπείρωση Εργαζομένων στο Τ.Τ. απαιτεί:

·                      Την άμεση παραίτηση των κ.κ. Παπαδοπούλου και Κέστη από το Δ.Σ. του Σωματείου και από το Δ.Σ. της Τράπεζας ως εκπρόσωποι των εργαζομένων.

·                      Από τις παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση γα το ζήτημα της πραγματικής εκπροσώπησης. ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΕΛΟΣ!

Δηλώνουμε ανοιχτά σε όλους τους συναδέλφους ότι, σε αντίθετη περίπτωση, θα αποσύρουμε τον εκπρόσωπό μας από το Προεδρείο του Συλλόγου.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η Συσπείρωση εργαζομένων στο Τ.Τ., τόσο κατά την τελευταία Συνέλευση, όσο και κατά τις περιοδείες που πραγματοποίησε ανά την Ελλάδα το Σωματείο, είχε έγκαιρα προειδοποιήσει:

-                     Οι μέχρι σήμερα δεδομένοι τρόποι αντίδρασης και άσκησης συνδικαλισμού τελείωσαν.

-                     Οι εποχές των κοινωνικών συμβολαίων μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων έχουν πλέον περάσει.

-                     Ήδη βιώνουμε την εργασιακή ζούγκλα γύρω μας. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα αργήσει να έρθει και σε εμάς.

-                     Η μόνη λύση για την αξιοπρεπή επιβίωση μας και για να αποφύγουμε την ανθρωποφαγία μεταξύ μας, είναι η ενότητα μας απέναντι στη διοίκηση, η ενεργή συμμετοχή και η αλληλεγγύη με όλους τους εργαζομένους.

-                     Όποιος νομίζει ότι μπορεί να γλιτώσει μόνος του και να βολέψει τον εαυτούλη του θα αποδεχτεί ότι, εκτός από ανήθικος, είναι και βαθιά γελασμένος.


3.   Η

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου