23/2/12

Ανακοίνωση Συσπείρωσης ΤΤ: ΌΧΙ στην κρίση τους! ΟΧΙ στις πρακτικές τους!


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Είμαστε υποχρεωμένοι να ξεκινήσουμε καταγγέλλοντας τη νέα καταστρατήγηση του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού, καθώς και τη νέα παρέμβαση της διοίκησης στη δράση του Συνδικάτου μας. Στο τελευταίο Δ.Σ. της Τράπεζας, αποφασίστηκε ο ορισμός νέου Διευθυντή Δικτύου, κατά παράβαση των διαδικασιών που ορίζονται από τον Γ.Κ.Π.
Νέος Δικτυάρχης λοιπόν, ορίστηκε ο κ. Δεληχάτσιος, μέχρι πρότινος Ταμίας του Συλλόγου Εργαζομένων, και μέλος του Προεδρείου.

Εμείς διερωτόμαστε:

-  Με ποια διαδικασία καλύφθηκε η συγκεκριμένη θέση;
-  Ακολουθήθηκαν όσα προβλέπονται από τον Γ.Κ.Π.;
-  Προκηρύχθηκε η θέση, έτσι ώστε να μπορούν να τη διεκδικήσουν οι συνάδελφοι που πληρούσαν τις προϋποθέσεις;
-  Πόσο ακόμα μπορεί να απαξιωθεί το Συνδικάτο στα μάτια των συναδέλφων;
-  Έχει πάτο αυτό το βαρέλι;

Τα παραπάνω ερωτήματα είναι ρητορικά. Προφανώς και δεν τηρήθηκε καμία διαδικασία! Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Δ/ΝΤΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΜΕ ΑΝΑΘΕΣΗ, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ Γ.Κ.Π.

Φαίνεται λοιπόν, ότι η προσπάθεια χειραγώγησης του Συνδικαλιστικού Κινήματος στο χώρο μας, από την διοίκηση, όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά εντατικοποιείται. Εντατικοποιείται βέβαια, γιατί βρήκε (και εξακολουθεί να βρίσκει) πρόσφορο έδαφος, “πρόθυμες” συνειδήσεις και κυρίως μηδαμινές αντιστάσεις από την πλειοψηφία των δυνάμεων του Συλλόγου μας.

Η συγκεκριμένη ενέργεια, ήρθε να ολοκληρώσει αυτό που άρχισε με τη μεταπήδηση στην πλευρά της διοίκησης των εκπροσώπων μας στο Δ.Σ. της Τράπεζας. Να δούμε πόσο μπορεί να αντέξει αυτό το γυαλί.  

Η παραίτηση του κ. Δεληχάτσιου από το Προεδρείο του Συλλόγου, δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Αντιθέτως, η παραμονή του, ως μέλος, στο Δ.Σ. του Συλλόγου σημαίνει πολλά…

Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Εργαζομένων στο Τ.Τ.:

-   Καλεί τις πλειοψηφίες στο Δ.Σ. του Συλλόγου (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ) να διασώσουν, έστω και τώρα, την υπόληψη του Συνδικάτου, καταδικάζοντας ΑΝΟΙΧΤΑ την νέα καταστρατήγηση του Γ.Κ.Π., ειδικά όταν αυτή πραγματοποιείται από ένα μέλος του Προεδρείου!
-   Τον Σύλλογο Εργαζομένων να προβεί σε όλες τις απαραίτητες συνδικαλιστικές και νομικές ενέργειες, για την συγκεκριμένη παραβίαση του Γ.Κ.Π., καθώς και για το ασυμβίβαστο της εκπροσώπησης των εργαζομένων στο Δ.Σ. της Τράπεζας.
-   Καλεί τους συναδέλφους να αποδοκιμάσουν τις επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές απαξίωσης του Σωματείου.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Την ώρα που το Σωματείο μας (υποτίθεται) ότι δίνει μάχες για την τήρηση του Γ.Κ.Π. και την διασφάλιση της Επιχειρησιακής μας Σύμβασης, κάποιοι επιλέγουν να ανταλλάξουν την “αγωνιστικότητά” τους με ένα σίγουρο υπηρεσιακό μέλλον, μπροστά στον εργασιακό ορυμαγδό που έρχεται. Και δυστυχώς αυτοί οι κάποιοι, εξακολουθούν να αυτοαποκαλούνται συνδικαλιστές…

Το έχουμε φωνάξει πολλές φορές και θα συνεχίζουμε να το φωνάζουμε:

ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα στην αδιαφορία!
Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε κατεύθυνση!


ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΕ T-BANK
 
Η ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, από την πρώτη στιγμή, είχε εκφράσει τη διαφωνία της με την εξαγορά της (τότε) ΑΣΠΙΔΑΣ. Ήταν από τότε προφανές, ότι η συγκεκριμένη κίνηση δεν ήταν προϊόν επιχειρησιακού σχεδιασμού, αλλά μια ωμή πολιτική παρέμβαση, που αποσκοπούσε στη συγκάλυψη πολιτικών και τραπεζικών ευθυνών.

Από τη στιγμή όμως που η συγχώνευση προχώρησε, ξεκαθαρίζουμε ότι, οι εργαζόμενοι της T-BANK είναι για εμάς ισότιμοι ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.
Δεν θα ανεχθούμε όμως, με αφορμή την συγχώνευση, να παιχτούν παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων (και των δύο οργανισμών). Δεν θα ανεχθούμε καμία απόπειρα παραβίασης του Γ.Κ.Π. και κυρίως, δεν θα ανεχθούμε να υπάρχουν στο Τ.Τ. εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων.

Θέση δική μας είναι,  ότι είναι επιβεβλημένη η άμεση ένταξη των νέων συναδέλφων στον Γ.Κ.Π., έτσι ώστε να αμείβονται, να προάγονται και να ποινολογούνται, όπως όλοι οι συνάδελφοι στο Τ.Τ.. Είναι άμεσος ο κίνδυνος της χρησιμοποίησης της συγχώνευσης, ως αφορμή για την παραβίαση κάθε θεσμοθετημένης και κατοχυρωμένης εργασιακής κατάκτησης. Μεσοβέζικες λύσεις δεν μπορούν να υπάρξουν. Ο Σύλλογος μας είναι υποχρεωμένος να διασφαλίσει ότι κανένας εργαζόμενος δεν θα έχει προβάδισμα έναντι του άλλου. Η πιστή και αδιαπραγμάτευτη τήρηση του Κανονισμού για ΟΛΟΥΣ είναι η μόνη δικλίδα ασφαλείας.
Πόσο μάλλον, όταν οι προσπάθειες της διοίκησης για την κατάργησή του εντείνονται…  

Η συγχώνευση όμως, αναδεικνύει και ένα πολύ σημαντικό συνδικαλιστικό ζήτημα. Η εμπειρία των συγχωνεύσεων άλλων τραπεζών (βλ.Eurobank – Εργασίας), έχει αποδείξει ότι η ύπαρξη δύο (ή και παραπάνω) Σωματείων στον ίδιο εργασιακό χώρο, έγινε βούτυρο στο ψωμί της εκάστοτε εργοδοσίας για την διάλυση κάθε συνδικαλιστικής συνείδησης και επομένως κάθε εργασιακής ενότητας. Ένα κατακερματισμένο Συνδικαλιστικό Κίνημα δεν εξυπηρέτησε ποτέ τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Είμαστε βέβαιοι ότι καμία τέτοια πρόθεση δεν υπάρχει από την πλευρά του Συλλόγου Εργαζομένων της Ασπίδας. Κατανοούμε απόλυτα τις αγωνίες τους. Πάγια θέση της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ είναι, ότι το Συνδικαλιστικό Κίνημα πρέπει να δρα και να εκφράζεται ως ένας ενιαίος φορέας εκπροσώπησης και αγωνιστικότητας.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ

Κλείνοντας, νιώθουμε υποχρεωμένοι να ενώσουμε τις φωνές μας με το σύνολο του εργατικού-λαϊκού κινήματος και να καταγγείλουμε το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης του δοτού, εγκάθετου Πρωθυπουργού και των υποτακτικών του (Παπανδρέου, Σαμαράς). Όσοι συνάδελφοι βρεθήκαμε την Κυριακή, 12/02/2012 στο Σύνταγμα και προσπαθήσαμε να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στο νόμο-ταφόπλακα, γίναμε μάρτυρες της αγριότητας, στην οποία είναι ικανοί να φτάσουν. Θα κάνουν τα πάντα για να ικανοποιήσουν τα αφεντικά τους και τους τραπεζίτες. Είναι όμως προφανές, ότι δεν έχουν κατανοήσει τίποτα.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΑΕΙ!

ΟΥΤΕ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου