8/3/12

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ 08.03.2012


ΧΑΙΡΕ ΘΡΑΣΟΣ ΑΜΕΤΡΗΤΟ!!!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μύρισαν εκλογές! Ή καλύτερα, βρώμισαν…

Ευχόμαστε στη διοίκηση του Τ.Τ. να καταφέρει να πιάσει τον στόχο των 50 ΓΕΔ και 100 ΑΓΕΔ, που φαίνεται ότι έχει βάλει.

Αισίως, η διοίκηση του κ. Παπαδόπουλου ξεπέρασε την Εθνική Τράπεζα σε Γενικές Δ/νσεις. Δεν ξέρουμε αν προλαβαίνει να πιάσει την Deutsche Bank. Ένα είναι σίγουρο όμως. Στο Τ.Τ. θα μας μείνει κληρονομιά η πράσινη ανάπτυξη. Όχι βέβαια αυτή που ευαγγελιζόταν ο ΓΑΠ, αλλά και το Ταμιευτηριακό μοντέλο κάτι είναι…

Την ώρα λοιπόν που η διοίκηση μας ζητά μειώσεις (γενικά και αόριστα), την ίδια ώρα φροντίζει μετά από κάθε Δ.Σ. που πραγματοποιεί, να εκτινάσσει το λειτουργικό κόστος της Τράπεζας στα ύψη, δημιουργώντας κάθε φορά και νέους ΓΕΔ/ΑΓΕΔ. Από τη μία ζητάει από τους εργαζόμενους να αποδεχτούν την περικοπή του μισθού τους, ενώ από την άλλη αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση αφορά τις αμοιβές και τις παροχές των (ιδιότυπων) golden boys & girls του Τ.Τ.

Μην ανησυχείτε συνάδελφοι όμως! Η διοίκησή μας (ΣΥΣΣΩΜΗ), κόπτεται για τη βιωσιμότητα του Τ.Τ. και για το μέλλον των εργαζομένων. Είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι η απόφαση του Δ.Σ. για την εξαγορά (και) των POSTCREDIT και GREEN INSTITUTE αποτελεί επιχειρηματική απόφαση ανάπτυξης της Τράπεζας, ύψιστης στρατηγικής σημασίας, επιπέδου T Bank. Τα συγχαρητήρια μας λοιπόν στην “καλύτερη” διοίκηση που έχει περάσει από το Τ.Τ.

Τα πράγματα λοιπόν είναι ξεκάθαρα. Έχουμε εκλογές! Και είναι προφανές ότι λόγω της αβεβαιότητας που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, κάποιοι τρέμουν το αύριο και τρέχουν να προλάβουν.




ΔΕΝ ΞΕΡΩ – ΔΕΝ ΕΙΔΑ – ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ

Είναι όμως πραγματικά άξια απορίας η στάση των πλειοψηφιών του Συλλόγου μας. Τρόπος του λέγειν βέβαια, γιατί εδώ δεν αντέδρασε κανείς όταν το Σωματείο απαξιωνόταν επανειλημμένα εκ των έσω. Τώρα θα αντιδράσει? Επειδή όμως, η υπομονή έχει και τα όρια της, ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε σαν ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κάποια πράγματα:

1.      Πάγια και αδιαπραγμάτευτη θέση μας ήταν, είναι και θα είναι η συμπόρευση και η ενότητα με όλες τις δυνάμεις που απαρτίζουν το Σύλλογο, προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης των εργασιακών κατακτήσεων και του Γ.Κ.Π. Όταν όμως αυτά που υποτίθεται ότι διεκδικούμε από κοινού, παραβιάζονται κατ’ εξακολούθηση και κανείς δεν τολμά ν’ αρθρώσει λόγο, τότε ΧΑΡΙΣΜΑ ΣΑΣ ΑΥΤΗ Η “ΕΝΟΤΗΤΑ”.

Όχι συνάδελφοι…  Άλλη ενότητα εννοούμε εμείς και άλλη “ενότητα” εσείς. Προφανώς η δική σας ερμηνεία προϋποθέτει τη συγκάλυψη, τις προσωπικές επιδιώξεις, την ατομική προβολή, των ωχαδερφισμό, το συνδικαλισμό της παρέας, τις προσωπικές σχέσεις και δεσμεύσεις (με τους πολιτικούς που μας έφεραν εδώ) και τη σιωπή. Και επειδή Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ, εμείς συνένοχοι δεν θα γίνουμε!!!

Ακόμα περιμένουμε τη δημόσια τοποθέτηση εναντίωσης στις πρακτικές νυν και πρώην μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου. Ακόμα περιμένουμε μία δημόσια τοποθέτηση από ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για την χειραγώγηση του Συνδικάτου από τη διοίκηση, σε ότι αφορά την εκπροσώπησή μας στο Δ.Σ. της Τράπεζας.  Αυτή η λειτουργία του Συλλόγου μόνο την ανεξάρτητη συνδικαλιστική δράση δεν υπηρετεί.

Επειδή στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, αν δεν θέλετε, ή δεν μπορείτε, ή βαρεθήκατε να ασχολείστε με το Συνδικαλισμό, τότε υπάρχει λύση. Οδηγείστε το Σύλλογο σε εκλογές, να αποφασίσει ο κόσμος τι Συνδικάτο θέλει να τον εκπροσωπεί. Έχουμε αγώνες μπροστά μας, πολύ πιο δύσκολους, και η ραστώνη δεν έχει θέση στο Σωματείο.


2.      Σε ότι αφορά τις διαπραγματεύσεις για υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Σύμβασης:

·       Καμία διαπραγμάτευση σε γενικό και αόριστο πλαίσιο περικοπών, όπως το θέτει η διοίκηση. Αν θέλουν να συζητήσουμε σοβαρά και υπεύθυνα, να μπουν στο τραπέζι ΟΛΑ! Να μας πει η διοίκηση που ακριβώς οριοθετεί τη “βιωσιμότητα” του Τ.Τ.  Να μας πει όμως και αν χρειάζεται όλους αυτούς τους ΓΕΔ, ΑΓΕΔ και τους ειδικούς συμβούλους. Να μας πει ποιοι είναι οι μισθοί τους, πόσα αυτοκίνητα τους παρέχει και αν τους είναι απαραίτητα και ακόμη, πόσες έμμισθες επιτροπές υπάρχουν στο Τ.Τ. και ποιοι συμμετέχουν σε αυτές. Που ξέρει κανείς, μπορεί η “βιωσιμότητα” να επιτευχθεί κι έτσι.

·       Καμία ανταλλαγή! Το Στεγαστικό Ταμιευτήριο είναι ένα πρόβλημα που αφορά αρκετούς συναδέλφους και θα πρέπει να δοθεί μία λύση. Δεν μπορεί όμως να συνδέεται με τις διαπραγματεύσεις της Επιχειρησιακής Σύμβασης και τον Γ.Κ.Π.  Για πιθανό πρόγραμμα εθελουσίας δε, δικά σας τα γένια, δικά σας και τα χτένια. Μακριά απ’ το Σωματείο και τις διαπραγματεύσεις!  Καλά θα κάνετε λοιπόν, κύριοι του Δ.Σ. της Τράπεζας, να αφήσετε κατά μέρους τους ψευτοτσαμπουκάδες τύπου “κάτι θα πρέπει να μας δώσουν κι αυτοί”.

·       ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

·       Καμία διαπραγμάτευση με το μαχαίρι στο λαιμό! Τα Συνδικάτα δεν εκβιάζονται και δεν λειτουργούν υπό καθεστώς εκφοβισμού. Ας μην γελιόμαστε. Η ολοκλήρωση του PSI είναι κοντά και τα αποτελέσματά του (πιθανότατα) θα οδηγήσουν το Τ.Τ. σε δύσβατα μονοπάτια. Αναμένονται λοιπόν εξελίξεις σε νομοθετικό επίπεδο από το μαύρο μέτωπο. Επομένως απορούμε με την αγωνία ορισμένων “συνδικαλιστών” για άμεση υπογραφή σύμβασης. Έχουν ήδη αποδείξει στη διοίκηση ότι είναι “καλοί και υπεύθυνοι” συνδικαλιστές και πήραν τα “παράσημά” τους. Εκτός και αν αποσκοπούν σε περισσότερα γαλόνια

·       Καμία συμφωνία κεκλεισμένων των θυρών! Αποφάσεις που αφορούν το μέλλον όλων, λαμβάνονται από ΟΛΟΥΣ. Κανένας δεν νομιμοποιείται να υπογράψει μια τέτοια Επιχειρησιακή αν δεν πάρει την έγκριση του ανώτατου οργάνου του Συλλόγου. Της Γενικής Συνέλευσης των Εργαζομένων του Τ.Τ.!

·       Όλα τα παραπάνω αποτελούν αδιαπραγμάτευτες θέσεις της ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για τη συμμετοχή μας στην όποια διαπραγμάτευση. Σε διαφορετική περίπτωση, οι πλειοψηφίες του Συλλόγου μπορούν να πάνε να διαπραγματευτούν μόνες τους. Εμάς θα μας βρουν απέναντι!


3.      ΚΑΝΕΝΑΣ να μη διανοηθεί να παίξει με την αγωνία των συναδέλφων του παρεχόμενου προσωπικού. Εμείς απλά υπενθυμίζουμε την δέσμευση του κ. Παπαδόπουλου, μέσω του e-mail που έστειλε στους συναδέλφους: “να γνωρίζετε ότι επεξεργάζομαι τρόπους για να σας εντάξω επισήμως στην Τράπεζα. Στο άμεσο μέλλον θα κινήσω σειρά ενεργειών και θα χρησιμοποιήσω κάθε νόμιμο τρόπο προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο κοινός μας στόχος.
Φανταζόμαστε ότι απευθυνόταν σε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους του παρεχόμενου προσωπικού…

4.      Να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ότι, εκτός από τις νέες παρεμβάσεις στο οργανόγραμμα, μετά το τελευταίο Δ.Σ. της Τράπεζας, έχουμε νέα Περιφερειακή Δ/νση Νήσων. Περιττό να σας πούμε ότι ουδέποτε  (ως συνήθως) ζητήθηκε η άποψη του Συλλόγου, όπως ορίζει ο νόμος. Σε αυτή τη super-Δ/νση λοιπόν, θα εντάσσονται πλέον όλα τα καταστήματα του Τ.Τ. που βρίσκονται στα νησιά. Να τους ενημερώσουμε επίσης, ότι ενώ η Κέρκυρα είναι νησί (έτσι νομίζουμε δηλαδή), η Κεφαλονιά, η Ζάκυνθος και Λευκάδα  δεν είναι (!!!). Αυτά τα  τρία (μέχρι πρότινος) νησιά, ανήκουν στη Στερεά Ελλάδα. Εμείς (και όσοι γνωρίζουν καλά το Σωματείο) ξέρουμε το γιατί. Σε λίγο θα το μάθετε κι εσείς…

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η επίθεση του μαύρου μετώπου και των τραπεζιτών, απέναντι σε κάθε εργασιακό κεκτημένο, αναμένεται σκληρή και ολομέτωπη. Στους αγώνες που έρχονται δεν περισσεύει κανένας. Μόνο αυτοί που συμβιβάστηκαν…


Γυρίστε την πλάτη στις τακτικές εφησυχασμού!!!


ΔΩΣΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου