10/4/09

Άγνωστα ακόμα τα μέτρα στήριξης του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων

Θα λάβει μέτρα η κυβέρνηση για το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά ακόμη δεν ξέρει ποια! Αυτή την απάντηση έδωσε ο υφυπουργός Απασχόλησης Γιάννης Κοντογιάννης στον Φώτη Κουβέλη λέγοντας ότι "τα οικονομικά του ταμείου επιβάλλουν τη λήψη μέτρων, τα οποία όμως δεν έχει αποφασιστεί ποια θα είναι".

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις αιτίες του προβλήματος: καθυστέρηση στις χορηγήσεις των εφάπαξ, αφού το τελευταίο πεντάμηνο χορηγήθηκαν 3.342 έναντι 4.000 που είχε δεσμευθεί ο υπουργός, έλλειψη προσωπικού στο Ταμείο (υπηρετούν 24 υπάλληλοι έναντι 35 οργανικών θέσεων), νομοθετικές ρυθμίσεις που επιβαρύνουν το ταμείο, δεν υπάρχει μητρώο ασφαλισμένων και δεν γίνεται μηχανογραφική παρακολούθηση των οικονομικών στοιχείων και δεδομένων του. Όμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επέμεινε να μάθει αν θα εφαρμοστούν οι προτάσεις της διοίκησης του ΤΠΔΥ τονίζοντας ότι "προφανώς δεν αποτελεί στήριξη του ταμείου και αντιμετώπιση του προβλήματος η αναφορά στα παθολογικά στοιχεία, οικονομικά και άλλα, του ΤΠΔΥ, τα οποία επί μακρόν δεν έχετε αντιμετωπίσει".

"Η έλλειψη μητρώου, η μη κατάλληλη στελέχωση του Ταμείου, αλλά και άλλα στα οποία αναφερθήκατε, δεν είναι θέματα τα οποία θα έπρεπε να αντιμετωπισθούν; Ή εν πάση περιπτώσει σήμερα να είχατε τη δυνατότητα να μου πείτε ότι, αναφορικά με αυτήν την προβληματική κατάσταση, προωθούμε κάποια μέτρα και για τη στελέχωση και για το μητρώο", πρόσθεσε. Αλλά και πάλι ο Γ. Κοντογιάννης επέμεινε να απαντά σε άλλη ερώτηση επιτιθέμενος στην ΑΔΕΔΥ, η οποία "επί ΠΑΣΟΚ είχε προτείνει μέτρα πολύ σκληρότερα απʼ αυτά που προτείνει τώρα η διοίκηση του ταμείου", όπως: εισφορά για δικαίωμα εγγραφής στους νεοδιορισμένους ασφαλισμένους ύψους ενός μηνιαίου μισθού και εισφορά υπέρ του ΤΠΔΥ από τους ειδικούς λογαριασμούς που καταβάλλουν πρόσθετες αποδοχές στους ασφαλισμένους του ταμείου.

Συντάκτης : Πουλακίδας Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου