26/6/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΤΟΕ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 29.6.2010

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ
ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11 το πρωί στο ΠΕΔΙΟΝ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ.
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ : ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΣΤΙΣ 11 πμ
  • ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

 ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΤΡΟΪΚΑΣ
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΣΤΙΣ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΝΕΑ ΚΛΑΔΙΚΗ Σ.Σ.Ε. ΟΤΟΕ – ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2010
Η ΟΤΟΕ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 2010:
  • Προστασία των Θέσεων Εργασίας
  • Προστασία της αγοραστικής δύναμης
  • Αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών
21/6/2010
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η ανατροπή βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων μέσα από την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, που επιχειρεί η Τρόικα και η Κυβέρνηση, αποτυπώνει την αποδυνάμωση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που θεσπίστηκαν με αγώνες και θυσίες πολλές δεκαετίες πριν.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι, ότι η Κυβέρνηση παίρνει επώδυνες αποφάσεις για τον ελληνικό λαό και τον κόσμο της εργασίας, οι οποίες στην ουσία καταργούν εκτελεστικούς του Συντάγματος Νόμους (όπως ο Νόμος 1876/90 που ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Βουλή) και βρίσκονται σε αντίθεση με τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας.
Ακόμα πιο τραγικό είναι το γεγονός, ότι αρμόδια και αναρμόδια στελέχη της Κυβέρνησης επιχειρούν να εξηγήσουν τα ανεξήγητα και να πείσουν, ότι με αυτήν πολιτική θα δοθούν λύσεις σε όφελος της οικονομίας, της κοινωνίας και της χώρας.
Ας κοιτάξουν στα μάτια τις στρατιές των ανέργων και τη νέα γενιά της ανασφάλειας και των μισθών πείνας, που θα δημιουργηθεί στη χώρα μας και ας απαντήσουν στο ερώτημα συνείδησης: «αν σώσουν τελικά μια Ελλάδα εξαθλιωμένων πολιτών, χωρίς προοπτική και μέλλον, θα έχουν επιτελέσει το εθνικό τους χρέος;».
Η ΟΤΟΕ όχι μόνο για λόγους συνδικαλιστικών αρχών, αλλά κυρίως για λόγους κοινωνικού χρέους, λέει ΟΧΙ σε αυτήν την πολιτική.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η δική μας απάντηση είναι απάντηση αντίστασης και διεκδίκησης στα αντεργατικά μέτρα της Τρόικας (του Δ.Ν.Τ., της Ε.Ε. και της Ε.Κ.Τ.) και της Κυβέρνησης.
Τούτες τις μέρες που αμφισβητούνται στην πράξη τα δικαιώματά μας, εμείς πρέπει να αντισταθούμε διεκδικώντας αποφασιστικά, μαζικά, αγωνιστικά.
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση η ΟΤΟΕ διεκδικεί την υπογραφή νέας Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το 2010, με τρεις βασικούς διεκδικητικούς άξονες:
• Διασφάλιση των θέσεων εργασίας.
• Προστασία της αγοραστικής δύναμης
• Αντιμετώπιση των βασικών κοινωνικών αναγκών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου